Zonguldak iline 67 km, Çaycuma ilçesine 22 km.mesafede olan Sazköy sahiline Saltukova beldesinden 15 dakikalık yolculuk ile ulaşmak mümkün.Her ne kadar yolculuğun son 5 dakikasında yol bozuk olsa da etrafı seyretmekten umursanacak gibi değil.
Ankara'dan Zonguldak yönüne giderken Çaycuma-Bartın yoluna, (Saltukova istikametine), 10-15 dakika sonra Saltukova girişinden sağa tabelalar takip edilerek sorunsuz bir şekilde ulaşılabilir.
İstanbul'dan ulaşmak için iki alternatif var: 1. İstanbul-Ereğli-Zonguldak-Çaycuma 2. İstanbul-Bolu-Yeniçağa-Çaycuma

Bu bölgedeki en önemli sulak alanlardan Sazköy sahili, Filyos Vadisi içerisinde Filyos Irmağı'nın denize döküldüğü yerdedir. On sene kadar önce ırmağın taşması sonucu denize döküldüğü yer değişerek eski yatağı küçük bir gölete dönüşmüştür. Çok yakın mesafelerde Kızılkum, Mugoda ve Güzelcehisar sahilleri de görmeye değer.
Sulak alan olması sebebi ile kumsalda ve sazlık alanlarında dört mevsim yüzlerce kuş türünü görmek mümkün.Ancak aynı zamanda avlanmaya açık bir bölge olduğundan yok yere vurulmuş balıkçılları, balabanları ve kuğuları görmek üzüntü verici.
Hafta sonları balıkçıların akınına uğrayan bölgede sandalla sazlıklar arasında gezinti yapmak haftanın yorgunluğuna birebir.
Yazları uçsuz bucaksız kumsalı ile deniz keyfi için gelenlere hizmet veren küçük bir büfe ve tuvalet mevcut.

Bölgede görülebilecek kuş türlerinden bazıları;
Balaban, Küçük Balaban, Gri Balıkçıl, Ak Balıkçıl, Küçük Akbalıkçıl, Alaca Balıkçıl, Kaşıkçı, Taşçeviren, Halkalı Cılıbıt, Küçük H Cılıbıt, Gümüş Yağmurcun, Elmabaş Patka, Yeşilbaş, Şahin, Kızıl Şahin, Saz Delicesi, Gökçe Delice, Sakarmeke, Saz Tavuğu, Bataklık Suyelvesi, Küçük Batağan, Bahri, Karabatak, Cüce Karabatak, Çit Kuşu, Saka, Florya, Kızıl Gerdan, Bataklık Çintesi, Büyük ve Mavi Baştankara, Kuğu, Atmaca, Üveyik, Çulluk, Su çulluğu, Küçük Kumkuşu, Kara Karınlı Kumkuşu, Akgözlü Ötleğen, Yalıçapkını, Bıldırcın, Bıyıklı Sumru, İbibik,Kara Gerdanlı Dalgıç, Keten Kuşu, Kızıl Kırlangıç, vs



Editör: Pusula Gazetesi