Filyos Belediyesi tarafından alınan itfaiye aracı, çöp toplama aracı, halk otobüsü, cenaze aracı, zabıta aracı, makam otosu, kepçe ve kamyon düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene, Ak Parti Milletvekilleri Zonguldak Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Demirtaş, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti İlçe Çaycuma Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, belde belediye başkanları, İşadamı İsmail Recai Şanlı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Düzce Belediyesi mehteran takımının gösteresi ilgiyle izlendi.


Şanlı&[#]8217;dan bir okul daha


Törende ilk konuşmayı yapan Filyoslu Hayırsever İşadamı İsmail Recai Şanlı güzel olan her şeyin yanında olduğunu söyleyerek; "Araçların alımında emeği geçen Belediye Başkanı, meclis üyesi, personel ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki ben Filyos´a yaptıklarım ile Üstün Hizmet Ödülü almaya layık görüldüm. Bu onuru sizler sayesinde yaşadım. Buradan sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Aile meclisimizde aldığımız bir kararla Filyos´a bir anaokulu daha yaptırmaya karar verdik. En kısa zamanda bunu beldemize kazandıracağız" dedi.


Ünal: &[#]8216;Kapımız herkese açık&[#]8217;


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da konuşmasında seçimden önce gördüğü eksikliklerin tamamlamaya başladıklarını söyledi. "Gelin birlikte olalım" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Ünal; "Kapımız herkese açık. Herkesin gönlü rahat olsun ki beldemiz hak ettiği yere gelecektir. Seçim çalışmalarında beni en çok rahatsız eden beldemizde çıkan bir yangında itfaiye aracımızın olmayışı idi. Şimdi 20 metre yüksekliğindeki araç hizmetinizde. Çöp toplama, cenaze, makam aracı ve iş makineleri hizmetimizde. Kanalizasyon ihalemiz de bu yıl, su projesi de önümüzdeki yıl içinde yapılacak. Kardemir´in bölgeye liman yapmasına çok az kaldı. TOKİ başvuruları 200´ü aştı. Sahil projesini de start verip sahilimizi Ereğli sahiline benzeteceğiz" diye konuştu.


Uçar ve Milletvekilleri teşekkür ve tebrik


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise konuşmasında Filyos´un gözde mekânlardan biri olacağını söyleyerek milletvekilleri ve teşkilatla bu hizmetlerin devam ettirileceğini söyledi.


Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise konuşmasında şunları söyledi; "Filyos kalesi, denizi ve antik kentiyle cazibe merkezi olmaya layık bir belde. Sayın İsmail Recai Şanlı´dan da çok güzel bir okul müjdesi aldık."


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Zonguldak´ın Filyos tarafına doğru büyüyeceğini söyledi. Türkmen; " Bu yılan hikayesine dönen Filyos Projesi istimlaklarıyla, setleriyle, barajlarıyla hayata geçecek konuma gelip Zonguldak bu tarafa doğru büyüyecektir. Duble yollar devam ediyor. Her tarafa gidip gelmek daha da kolay olacak. Güzellikleri ve fırsatlarımızı doğru değerlendirirsek yapamayacağımız bir şey yoktur. Gayretli, çalışkan Ömer Başkanımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan özel sektörün elini değil başını taşın altına koyduğunu söyleyerek; "Recai Şanlı kardeşim önceden de buradaydım şimdi de buradayım diyor. Biz burada seçim öncesinde zararın neresinden dönersiniz kardır dedik. Bir metrekare yerinizin kıymetini bilin. Artık yatırım ajansı Zonguldak´ın kalbine oturmuştur" dedi.


Açılış kurdelesi kesildikten sonra Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yeni hizmete giren araçları tanıttı.



Editör: Pusula Gazetesi