Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AVM patronlarına kiraları TL'ye çevirme çağrısına Zonguldak Esas67 Burda AVM'nin de duyması isteniyor.

AVM esnafının yükselen dolar kuruna karşı ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor.

AVM'nin her yerini kiralayan adım atacak yer bırakmayan Esas67 Burda AVM'nin nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

İŞTE CUMHURBAŞKANININ ÇAĞRISI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik bir baskı aracı olarak kullanılan dolara karşı AVM patronlarına da çağrıda bulundu. “Döviz baskısından piyasaları kurtarmamız lazım" diyen Erdoğan, AVM'lerde vesaire patronlar hep dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Şimdi burada yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme gerekirse yapılır ve bu kiralamanın da ülkemizin şu anda bu süreci başarıyla atlatabilmesi için yerli para birimiyle bu süreci atlatma adımını atmalıdır diye inanıyorum. Bunu da duyurdum, duyuruyorum, duyuracağım" dedi.

EMPERYAL MANTIĞA KARŞI ÇIKALIM

7. Boğaziçi zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doların bu kadar yaygın kullanılmasının emperyal bir mantığın ürünü olduğuna işaret etti. Erdoğan, “Burada adeta emperyal bir mantık var. Öbür tarafta da çırpınan, kızmasın tabii AVM'deki mağaza sahipleri, orada çırpınan, battı batacak durumunda olan esnaf var. Bu süreci beraber ve dayanışma içinde atlatacağız. Bu vatan bizim, bu topraklar bizim, hepimiz kardeşiz" diye konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi