National Geographic için çekilen ‘İklim Meselesi’ belgeselinde bir araya gelen Halit Ergenç, Ezgi Mola, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya, Türkiye’nin bu meseleyle olan ilişkisini anlatacak

Halit Ergenç, Ezgi Mola, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya, ‘İklim Meselesi’ belgeseli için bir araya geldiler. National Geographic kanalında yayınlanacak belgeselde, iklim değişikliğinin Türkiye’ye etkileri mercek altına alınacak. Oyuncular, kanala özel olarak çekilen yapım için İstanbul, Artvin, Konya ve Zonguldak’a giderek farklı mekanlarda kamera karşısına geçti. Son dönem çok tartışılan Çatalağzı’na gelerek Eren Enerji tarafından yapılan ve yapılmak istenen mevcut santraller ile Çatalağzı Termik Santrali'ne hakim tepeden yapılan çekimlerde Halit Ergenç’e eşlik eden isim ise Çatalağzı Çevre Koruma Derneği Başkanı Kadir Orhan oldu. Zonguldak’ın uzun zamandır duyurmaya çalıştığı ve son birkaç aya kadar yeterince duyurulamayan sorun hem belgesel hem de Halit Ergenç’in sunumuyla çok daha etkili anlatılmış olacak.

İklim değişikliğinin, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarındaki etkilerini inceleyen belgesel, üç bölüm olarak ekrana gelecek. 45 dakikalık birinci bölümde 21’inci yüzyılın sonlarına doğru Avrupa ve Orta Asya bölgesinde küresel iklim değişikliğinin etkilerine en çok maruz kalacak ülkelerden biri olan Türkiye’nin meseleyle yakın ilişkisi anlatılacak.


Editör: Pusula Gazetesi