Soğuk Hava ve aralıklarla devam eden yağmura rağmen Bartın Amasra Arasında zorlanmadan koşam Zonguldak Doğumlu Kemal Özdemir Amasra'da kalabalık bir topluluk karşıladı.
Bartın-Amasra halkının karşı olmasına ve yıllardır yapılmaması için mücadele etmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce 5 kez iptal ettiği Hema Termik Santrali ÇED raporunu 10 Ekim 2016 tarihinde onaylamıştı. Bartın-Amasralılar rekor sayıda 2019 davacıyla bu kararın iptali için dava açmış daha sonra yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı termik santralin inşa edilebilmesinin önünü açmak için bölgenin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı değiştirerek itirazları almak için askıya çıkarmıştı. Bartın Platformu da 6 Aralık tarihine kadar sürecek 1 aylık askı süreci içinde halkın verdiği itiraz dilekçelerini toplayıp bakanlığa ulaştırmak için bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya bir destek de "Koşan Adam" lakaplı Kemal Özdemir'den geldi. Kemal Özdemir 4 Aralık Pazar günü Bartın'dan Amasra'ya "Termiksiz yaşam" için koştu.
Pazar günü saat 10.00'da Hükümet caddesindeki Bartın Platformu başlangıcından başlayan koşu, Eski Amasra yolu üzerinden Amasra'daki Bartın Platformu standına kadar uzandı. Soğuk Hava ve aralıklarla devam eden yağmura rağmen Bartın Amasra Arasında zorlanmadan koşam Sporcu Amasra'da kalabalık bir topluluk karşıladı. Bartın Platformu ve Vatandaşlar tarafından Çiçeklerle karşılanan Kemal Özdemir Kısa süreli bir dinlenmenin ardından Basın açıklaması yaptı. Özdemir yaptığı açıklamada " Aslında söylenecek fazla bir şey yok görünen köy kılavuz istemiyor. Bu Santralleri kuracak olan insanların önceden Onkoloji servisleri kurmalarını istemiyoruz. Bu Şu demektir "biz sizi kanser yapacağız ancak kanserinizi tedavi etmek içinde Onkoloji kuruyoruz" anlamına gelir. Biz açıkça şunu söylüyoruz bizler için Onkoloji servisleri'de kurmayın Defolup gidin. Amasramızdan ellerini çeksinler Amasra'mızı bize bıraksınlar. Amasra Kışın 7 bin Yazın 50 bin nüfusuna ulaşan bir ilçe bu kenti Turizmi ile Balığı ve salatası ile Ünlenmiş tanınmış insanlarının geçim kaynağı Turizm Balıkçılık Tarım, olan bir kent Neden buraya ısrarla Termik Santral kurulmak istendiğini anlamak mümkün değil. Gelecek kuşaklara çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak Önlemleri Şimdiden almak zorundayız Santral kurulduktan sonra alınacak önlemler Önlem değildir. Bizlere ne ile gelirlerse gelsinler istedikleri dolapları çevirsinler Termik Santrale evet dememiz mümkün değil. Bir masanın kenarına 1 milyon Dolar koyun Diğer tarafına zehir koyun zehiri içersen 1 milyon Dolar senin olacak deyin Kimse Bir milyon doları almaz Amasra'ya kurulmak istenilen Termik Santral de böyle bir şey. Sonuna kadar mücadele edeceğiz bu Termik Santrali Amasra'ya kurdurmayacağız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi