MÜSİAD Düzce Şubesi ve KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni yapıldı. 55 yeni girişimci sertifika alırken, törende ekonomi için girişimciliğin önemine değinildi.
MÜSİAD'ta düzenlenen törene Vali Zülkif Dağlı, MÜSİAD üyeleri ve girişimciler katıldı. MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, açılış konuşmasında derneğin faaliyetlerini anlattı, ekonominin kalkınması için genç girişimcilere ihtiyaç olduğunu söyleyerek girişimcilere önerilerde bulundu.
Çakmak, "Ülkemizin önemli sorunlarından biri olan işsizlik girişimciler sayesinde azalacaktır. İşinizi tek başınıza yapsanız dahi işsizler hanesinden bir kişi eksilmiş olacak. Başarılı olmak gerçekten zor. Sürekli çalışmak zorundasınız" dedi.
KOSGEB İl Müdürü Arif Torun, girişimcilik kurslarının kurumlarla protokol halinde verildiğini vurguladı, girişimcilerin eğitimlerini tamamlamalarının ardından atacakları adımla zorlu bir sürece gireceklerini söyledi.
Törene katılan Vali Zülkif Dağlı ise, girişimcilik kurslarına katılanların önlerindeki dönem için bir öneride bulundu ve bu öneriye MÜSİAD üyesi işadamlarını ortak etti. Vali Dağlı, "Her bir girişimciyi bir işadamımıza zimmetleyelim" dedi.
Vali Dağlı, "Bu sertifikaları sakın kenara atmayın. Benim geçen yıl eşim, oğlum, kızım sertifika aldılar. KOSGEB sertifikası çok önemli. Proje mantığı öğreniliyor. Kendi kafanızdaki projeleri yazıya dökünce bazı şeyler netleşiyor. Bu iş için kaç lira gerekir, hangi kurumlardan yardım almalıyım, bunlarla ilgili formatı tamamlayınca kafanızdaki fikirler biraz daha olgunlaşmış oluyor. Biraz daha cesur olup iyi adım atmak lazım. Yapacağınız sektörü iyi belirleyin, doğru adımlarla yol almak gerekiyor. Bu arkadaşlarımız bugüne kadar belki cesaret gösterip adım atamadılar, biz bundan sonra her bir iş adamımıza bir arkadaşımızı zimmetleyelim. Devamlı beraber olsunlar, her türlü konuda destek olsun, sizin tecrübelerinizden yararlansınlar. Kuluçka dönemi denen bir dönem vardır. Bu yardım dediğimiz para yardımı değil, akıl fikir verme, nasıl yol alacağını göstermedir. Bunu yaparsak bu 55 arkadaşımızın başarılı olma oranı çok yükselir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi