ZONGULDAK'ta, 70 yaşındaki Satılmış K., zeka geriliği bulunan 17 yaşındaki A.A. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, kızın ifadesinde belirttiği gibi '10 dakikada 2 kez cinsel aktivitede bulunup bulunamayacağının belirlenmesi' için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Geçen yıl 23 Ekim'de rahatsızlanması üzerine Çaycuma Aile Sağlığı Merkezi'ne başvuran A.A.'nın hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada bir süre önce evden ayrıldığı ve ailesinin kayıp başvurusu yaptığı belirlenen A.A.'ya, Satılmış K. ile birlikte 63 yaşındaki Sebahattin A. ve 28 yaşındaki İlyas Ö'nün farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Satılmış K.'nın, A.A.'yı başka birisiyle tanıştırıp evlendirme bahanesiyle evine çağırdığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddianamede yer aldı.

Olayın ortaya çıkması ardından koruma altınan alınan A.A.'nın bebeğinin ise bu 3 kişiden olmadığı belirlendi.

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Haklarında, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açılan sanıklar Satılmış K, Sebahattin A. ve İlyas Ö.'nün tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 51 yıl hapsi istenen Satılmış K., 60 yıl hapsi istenen Sebahattin A. ve 31 yıl hapis talep edilen İlyas Ö. hazır bulundu. Mağdur A.A. ise katılmadı. Sanık Satılmış K., daha önceki duruşmada ayda 1-2 kez cinsel ilişkiye girebildiğini, ancak mağdur A.A. ile böyle bir şey yaşamadığını ileri sürerek ifade verdiği için savunma yapmadı. İlk duruşmaya katılmayan diğer sanıklar Sebahattin A. ve İlyas Ö. ise A.A.'yı farklı tarihlerde Satılmış K.'nın evine ve kendi evine bıraktıklarını ileri sürerek suçlamayı kabul etmedi.

ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

Cumhuriyet Savcısı, mağdur A.A.'nın ilk duruşmadaki ifadesinde sanık Satılmış K.'nın kendisiyle 10 dakikada 2 kez cinsel ilişkiye girdiğini söylediğini hatırlatarak, sanığın yaşı itibariyle bunun mümkün olup olmadığının belirlenmesini talep etti. Mahkeme de savcının talebini kabul ederek 70 yaşındaki sanığın, '10 dakikada 2 kez cinsel aktivitede bulunup bulunamayacağının belirlenmesi' için Adli Tıp Kurumu veya bu hususla ilgili üniversite hastanesine sevk edilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi