Karabük Haddeciler Derneğin tarafından Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan onuruna yemek verdi.
Safranbolu'da düzenlenen yemeğe, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz ve haddeciler derneği yönetim kurulu üyeleri ile bazı haddehane sahipleri katıldı.
Yemekte konuşan Haddeciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz, haddecilerin sorunlarını dile getirerek, "
Karabük'te demir çelik fabrikaları kurulduğu günden bu yana sadece Karabük'e değil Türkiye'ye hizmet ediyor. Bugün Karabük'ü sıkıntıya sokacak karar alındığını duydum ve üzüldüm. İstanbul'da yer tutup KARDEMİR Genel Müdürlüğünün taşınacağı söyleniyor. Hddeciler bir araya gelip hem Karabük meselesini hem de kendi meselelerini bir türlü çözemiyor. Borç yapılanması
yapılırken hükümet var, Mehmet Ali Şahin var. Ben şimdi gitsem, bunları söylesem; tabi Nazım Bey, haklısın diyecekler ve yine arkamdan devam edecekler. Ama Mehmet Ali Şahin bey yüzde 66 oyla bu milletin iradesi ile oraya geldi. Ona kafa tutacak, ona hayır diyecek bir kuruluş var mı? Bana söyleyebilir misiniz? Öyle basın sorduğu zaman kulak ardına atmayacak siyaset. Milli iradeyse bu, milli iradeye sahip çıktı bu millet. Milli iradeyi temsil edenler de milli iradeye sahip çıkanlara da siyaset sahip çıkmalı. Bakkal dükkanı yönetir gibi biz sanayimizi yönetiyoruz. Karabük'ten kurtulmak için büyük için kaçanlar hep büyüdü. Bizler burada kaldık. Biz burayla birlikte kendimizi büyütmemiz lazım. " dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise kendisi için onur verici bir yemek düzenlenmesinin duygulandırdığını söyleyerek, " Nazım Çapraz abimizi kadirşinaslık göstererek beni duygulandırdı. Karabük'ün büyük sorunlarını geride bıraktık. Bunların en önemlisi KARDEMİR Fabrikalarının kapatılma sürecinde top yekun verilen bir mücadeleydi. O sıkıntılı dönemler geride kaldı ama daha da iyi noktalara gelemsi lazım. Rekabet gücünün artması lazım. Filyos limanı gecikmiş bir yatırımdı. Şimdi bütün gayretler sonucunda iki yıl süren ihale sürecinin ardından önümüzdeki ay Başbakanımızın katılımı ile temelini atacağız. Filyos klimanı sadece KARDEMİR için değil bölgemiz için önem arz eden bir yatırım. 2000'li yıllarda birçok şeyi hayal derken bugün hepsinin geride kaldığını görüyoruz. Kentimizi daha da geliştirmek için yerel yönetimlerle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Birilik ve berberlik ruhu içinde bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.
KARDEMİR'in kendileri için gözbebeği olduğunu da kaydeden Ceylan, "KARDEMİR Genel Müdürlüğünün İstanbul'a taşınması bizleri üzer ve çok büyük yanlış olur. Ben bunu tahmin bile etmiyorum. Orada sadece bir ofis şeklinde bir şey olabilir. Karabük halkı genel müdürlüğün gitmesine razı göstermez. KARDEMİR hepimizindir ve daha ileri gitmesi için elbirliği ile gayret edeceğiz. KARDEMİR'in ve sanayicilerimizin hangi konuları varsa emirlerindeyiz. KARDEMİR Karabük'e mal olmuş bir şirkettir. Dolayısıyla halkımızın ve sanayicimizin karalarına kulak vermek durumundadır" ifadelerinde bulundu.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş ta, " Bakan Yardımcımız uzun yıllar Karabük ve ülkeye hizmet etmiş çok önemli siyaset ve devlet adamımız. Bakan Yardımcımızın Karabük'e çok çok büyük kazanımları, emekleri ve hizmetleri var. Bundan sonrada devletimizin bana vereceği süre boyunc a kendisinin de desteğini alarak Karabük'e hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Karabük Haddeciler Derneği tarafından hazırlanan plaketi Vali Mehmet Aktaş, Bakan Yardımcısı Ceylan'a takdim etti.
(YE-YE-Y)
Editör: Pusula Gazetesi