Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 7 Ocak 2013'te 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesinden yaralı kurtulan, geçen Pazartesi günü Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın babası emekli maden işçisi 73 yaşındaki Mehmet Sarı, oğlunun ölümünden 6 gün sonra kalp krizi sonucu öldü.


Geçen Pazartesi günü, Dağbaca mevkiindeki özel kömür ocağında yerin 140 metre altında üretim sırasında tavan çökmesi sonucu meydana gelen göçükte evli 2 çocuk babası Mustafa Sarı yaşamını yitirdi. Mustafa Sarı'nın babası Mehmet Sarı da önceki akşam Kozlu ilçesindeki evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırılan Mehmet Sarı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Mehmet Sarı'nın ölümü aileyi ikinci kez yıktı. Yakınları, oğlunun ölümüne çok üzülen Mehmet Sarı'nın daha fazla dayanamadığını söyledi. Mehmet Sarı, yarın kılınacak cenaze namazının ardından oğlunun yanına toprağa verileceği belirtildi.


DEDESİNE SARILIP TESELLİ BULMUŞTU


Mustafa Sarı'nın, 7 Ocak 2013'te TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesi olayında yaralı kurtulan 7 işçi arasında yer almıştı. O zaman 14 yaşında olan oğlu Doğukan Sarı, maden ocağı önünde kalabalık arasında, "Babam nerede?" diyerek uzun süre gözyaşı dökmüştü. Doğukan Sarı, ocaktan 4 saat sonra yaralı halde sedye üzerinde çıkan babasını görünce koşarak sarılmış, o kavuşma anı herkesi duygulandırmıştı. Babasını kaybetmesinden kısa süre sonra ikinci kez yıkılan Doğukan Sarı, olaydan 1 gün sonra verdiği röportaj sırasında dedesi Mehmet Sarı ile sarılarak birbirlerini teselli etmişlerdi.

Editör: Pusula Gazetesi