AK Parti Zonguldak teşkilatı, demokratik açılıma destek olmak için Mardin, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır illerine gezi düzenliyor.
AK Parti Zonguldak İl Başkan ve yöneticileri ile Belediye başkanlarından oluşan 20 kişilik grup Doğu&[#]8217;ya demokratik açılım desteği vermek için gezi düzenliyor. 26 Ekim Pazartesi günü Mardin&[#]8217;den başlayacak olan gezide Şırnak, Siirt ve Diyarbakır illerine gidilip buradaki AK Parti teşkilatları ile sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek görüş alış verişinde bulunulacak. 3 Gün sürecek olan gezide bölgenin tarihi ve turistlik yerlerinin de gezileceği belirtildi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, demokratik açılım süreci başladıktan sonra bölgeler arasında görüşüp görüş alışverişinde bulunma kararı aldıklarını belirterek, &[#]8220;İstanbul il başkanlığı Ramazan ayında Diyarbakır&[#]8217;a gitti. Karadeniz bölgesinden ilk ziyaret edecek olan Zonguldak olacak. Amacımız olayı mahallinde görüp ona göre burada değerlendirme yapmaktır. Özellikle Mardin, Şırnak ve Siirt gibi illeri seçmemizdeki gerekçe ise buraların terör olaylarının yoğun olarak yaşanmasının ötesinde tarihi ve turistlik açıdan da önemine vurgu yapmaktır&[#]8221; dedi.
Başkan Uçar, bölgede ziyaret edecekleri yetkililere Zonguldak&[#]8217;a özel hediyeler getireceklerini belirtirken onları da Zonguldak&[#]8217;a davet edeceklerini vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi