Zonguldak Valisi Ali Kaban, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Kaban’ın mesajı şöyle:

“Yarınlarımızın teminatı sevgili yavrularımızı, gençlerimizi; doğruya, gerçeğe ve bilime ulaştıracak yol ve yöntemleri öğreten; bilgi ve deneyimini birleştirip öğrencinin istifadesine sunan öğretmenlerimizin, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Hayatımızda çok önemli ve temel bir rol oynayan eğitimin, geliştirilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi geleceğimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Bilgi çağının her yönüyle yaşandığı günümüzde, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda ihtiyaç duyulan değişimlerin yapılması, toplumun refah düzeyinin arttırılması, ancak eğitim öğretime gereken özenin gösterilmesi ile mümkündür.

Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bugün yetiştirmekte olduğu kuşak, çağdaş Türkiye’yi temsil edecek ve ülkesini dünya ulusları içerisinde söz sahibi yapacaktır.

Bu bağlamda, öğretmenlik onurlu bir meslek olduğu gibi yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir.

İşte bu nedenle öğretmenlerimiz yerine getirmiş oldukları bu ulvi görev nedeniyle toplumsal hayatımızda her zaman saygın bir yer edinmişlerdir. Ne mutlu onlara ki güzide bir mesleğin mensuplarıdırlar.

Hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri bu zamana kadar olduğu gibi ülkesine, milletine yürekten bağlı ülkesini ve ulusunu seven, kendine güvenen, araştıran, kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çocuklarımızın, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakarca çabalayan, onlara yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü göstererek her yönden gelişmelerine büyük katkı sağlayan, eğitimin temel taşı, vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi