Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde mevcut bulunan 50 yataklı devlet hastanesinin yerine 130 yataklı modern hastane yapılacağı bildirildi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Küçük ve Başhekim Mehmet Öncel ile Zonguldak Valisi Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret etti. Yapılacak hastaneye doktor görevlendirilmesi için girişimlerin de olumlu sonuçlandığını belirten Başkan Ulupınar, &[#]8220;Mevcut bir kadın doğum, bir genel cerrah, bir üroloji, bir de kulak burun boğaz doktoru mevcuttur. Genel Cerrah doktoru Devrek Devlet Hastanesi&[#]8217;nin personeli iken diğer doktorlar da görevlendirilmek üzere Devrek&[#]8217;e geliyor. Mevcut sürelerinin uzatılması için Vali Erdal Ata ile görüştük. O da Sağlık Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi. Yeni hastane yapılana kadar insanlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda doktorlarımız görev yapacak. Şu andaki hastanemiz 50 yataklı ve eski bir bina yapısı olduğundan günümüzün fiziki koşullarını yeterli derecede sağlayamıyor. Şehir merkezine daha yakın bir yerde yeni hastanemiz yapılacak. Yapılacak hastane Devrek&[#]8217;teki insanlarımızın ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak. Çaycuma&[#]8217;daki hastaneden farksız olacak&[#]8221; dedi.
Ulupınar, Orman İşletmesi&[#]8217;nin bulunduğu alanda 30 dönümlük araziye yapılması planlanan yeni hastanenin TOKİ ile Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın ortak protokolü ile yapılacağını ifade etti. İhaleye çıkılması için zemin etütleri yapıldığını belirten Ulupınar, İmar planı değişikliği yapıldığını, yerin tapusu ise Orman Bakanlığı&[#]8217;ndan Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na devir edildiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi