Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun aile şirketi Turyapı İnşaat tarafından yapılırken, firmanın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yarım kalan, kabul edilen iflas erteleme talebine rağmen devam ettirilemeyen 400 yataklı hastanenin yeri değişiyor. Firmanın yeri teslim etmesiyle birlikte bulunacak yeni yer için yeni bir ihale yapılacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, “Şehir hastanesi için 70 dönümlük alan bulun, ihale sürecini hızlandıralım, bulamazsanız, daha küçük bir hastane yaparız. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Zonguldak Belediyesi ile görüşerek, alan yaratabilirsiniz” dediği öğrenildi. Gündemde üç yer var. Bunlardan ilki, TTK’ya ait Merkez Atölyesi’nin olduğu alan... Bir diğer yer ise, Çaydamar’daki eski MEKSA ve genelevin bulunduğu alan. Üçüncü yer ise, daha önce de gündeme gelen İnağzı’ndaki eski Orman İşletme Müdürlüğü atölyelerinin bulunduğu alan.

“HASTANENİN YERİ DEĞİŞECEK”

Konuyla ilgili açıklama, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu’ndan geldi. Yer konusundaki sorulara yanıt vermeyen Milletvekili Çaturoğlu, şöyle dedi:

“Şüphesiz il merkezimizin uzun yıllardan beri çözüm bekleyen birçok problemi var. Ancak bunların en önemlisi, sağlık alanında olanıdır. Bu bağlamda öncelikle yapımı yılan hikayesine dönen Zonguldak Devlet Hastanesi sorununu çözüyoruz. Sağlık Bakanımız ve TOKİ Başkanımızla görüştük. Halen sadece yüzde 3 seviyesinde gerçekleşme oranı bulunan Zonguldak Devlet Hastanesi ihale sözleşmesi feshedilecek. Projenin konsepti değişiyor, kapsamı genişletiliyor. Mevcut yere sığması mümkün değil. Dolayısıyla hastanenin yeri de değişecek. Oraya başlanılan bina tamamlanacak ve başka bir amaçla kullanılacak.”

“ŞEHİR HASTANESİ VEYA SAĞLIK KAMPÜSÜ KURULACAK”

“Yer konusunda Sayın Valimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız, İl Başkanımız, İl Belediye Başkanımız, TTK Genel Müdür Vekilimiz ve yerel sağlık yetkililerimiz ile temas halindeyiz. Şimdilik, biri 38 bin metrekare, diğeri 45 bin metrekare iki arsa üzerinde çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’la görüştüm. Eğer en az 70 bin metrekare arsa bulabilirsek, şehir hastanesi yapacağız. Bulamazsak, mevcutlarla yetinip, o iki yerden birine sağlık kampüsü kuracağız.”

“YENİ TESİS, KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ…”

“Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığımızdan yetkililer inceleme için gelecekler ve yer seçimine karar verilecek. Ardından süratle yeni ihale yapılacak, yine Bakanımızın ifadesiyle ihale süreci kısa tutularak, yıllardır bir türlü bitirilemeyen hastane sorununu kökünden çözeceğiz. Böylece halkımız hak ettiği sağlık hizmetleri almış olacak. Şehrimizin diğer sorunlarını da çözeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Pusula Gazetesi