Avukat Süleyman Caner’in Soma ve Ermenek maden şehitleri ile diğer maden şehitlerini farklı imkanlar sunan düzenlemenin iptali ve tüm maden şehitlerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için açtığı davanın bugün Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanması bekleniyor.

Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazalarında yaşamını yitiren maden şehitlerinin yakınlarına tanınan hakların ardından aynı hakların Zonguldak ve diğer maden şehitlerinin birinci derece yakınlara sağlanması için yapılan çabalar ve sözler sonuç vermedi.

Başta Özcan Ulupınar olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin aynı hakların Zonguldaklı maden şehitleri için de sağlanacağı yönündeki açıklamaların ardından umutlanan şehit yakınları hayal kırıklığına uğramıştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun verdiği kanun teklifi meclise geldiğinde ise Ak Parti Grubu ve Ak Parti Zonguldak Milletvekillerine red vermişti.

Yapılan düzenleme ile yok sayılan diğer maden şehitleri ve aileleri adına Zonguldak Kömürspor Başkanı olan Avukat Süleyman Caner dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesinin davayı bugün 7. Oturumda görüşerek karara bağlaması bekleniyor.

Kararın olumlu çıkması durumunda tüm maden şehitleri için tarihi bir gün olacak ve madende yaşamını kaybedenler şehit sayılarak ekonomik ve sosyal haklardan yararlanacak.

Editör: Pusula Gazetesi