Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde işçinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago ile AK Parti Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti.

Sendika girişinde Erdemir işçileri tarafından karşılanan Başkan Hüseyin Uysal, Şube Başkanı Metin Ercan ve yönetimi ile sendikaya üye işçilere, toplu sözleşme görüşmeleri sürecini yakından takip ettiğini ve bu süreçte hem sendika hem de işçinin yanında olduklarını söyledi.

ERCAN: “GEMİLERİ YAKTIK”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Ercan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle, böyle bir ortamda en güzel birlik ve beraberlik içerisinde sergilememiz gereken bu görüntüyü verdiğiniz için şahsım, teşkilatım ve işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

26’ncı dönem toplu iş sözleşme sürecinde sona doğru yaklaşıyoruz. 18 Temmuz’da başladığımız görüşmelerde yaptığımız 5 oturumda sonuç alamayıp, arabulucu döneminde de sonuç çıkmayınca, grev sürecine girmiş durumdayız. 27 Aralık, sürecin son günü. Biz işçimizin hakkı olanı istiyoruz. Ağır sanayide, bin 800 derece karşısında çalışan arkadaşlarımızın değeri bu değil. Türkiye’de günün şartlarına göre istediğimiz çok bir şey de değil. Bizim de ümidimiz ve amacımız sözleşmeyi masa başında bitirmek. Ama şartlar bizi nereye götürecek bilemiyoruz. Masa başında bitmezse, demokratik ve kanunların el verdiği çerçevede, üretimden gelen gücümüzü de kullanarak hakkımız olandan taviz vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın (Pevrul Kavlak) sözü gibi, gemileri yaktık geri dönüş yok. Erdemir’de arkadaşlarımızın alacağı bir kuruşun dahi geri dönüşümü Ereğli’ye olacaktır. Bu sayede Ereğli ekonomisi canlanacaktır” dedi.

UYSAL: “İŞÇİ VE SENDİKANIN YANINDAYIZ”

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ziyarette yaptığı konuşmada, “Süreci yakından takip ediyorum, yakından bilgi sahibiyim. İlk eylemi gerçekleştirdiğiniz gün, 3 günlük şehir dışı görüşmelerimizdeydik. Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Ziya Odabaş ve Şube Başkanı Sayın Metin Ercan’ı telefonla arayarak, desteğimizi ilettik. Sözleşmenin hayırlısıyla masa başında çözülmesini arzu ediyorum. Çünkü Ereğli’de huzura ihtiyaç var. Huzursuz ve barışsız bir ortam kimseyi mutlu etmez. Bugün sendikayı ziyaret ederken işçi arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin Erdemir’i bugünlere getiren, Erdemir’i ‘Erdemir’ yapan işçilerimizin ve sendikanın yanındayız mesajı vermek için geldik” ifadelerini kullandı.

“ERDEMİR’İN TEKLİFİ DOLAR ÜZERİNDEN OLMALI”

Başkan Uysal, Erdemir yönetiminin 68 kuruşluk teklifinin Dolar üzerinden olması gerektiğini belirterek, “68 kuruş veriyorlar, ama karlarını Dolar üzerinden açıklıyorlar. Bunu 68 kuruş değil de Dolar üzerinden yapsalar, ‘aşağı-yukarı talep edilene denk gelir’ diye düşünüyorum. Tabi diğer sosyal hakları da var. Hepsini bütün olarak düşündüğünüz zaman bir noktada muhakkak anlaşacaklarını umut ediyorum. Çünkü ilçemiz artık huzurlu bir ortama geldi. Bu ortamın bozulmasını da bizler arzu etmeyiz. Öyle bir durumda ise işçilerimizin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim” diye konuştu.

Türk Metal Sendikası Şubesi Başkanı Metin Ercan, şube icra kurulu ve kalabalık işçi grubu Başkan Uysal ve ekibine destekleri için teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi