Düzce Üniversitesi, Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri, 4 gün boyunca düzenlenen birçok panelin ardından sona erdi.
Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliklerin son günü, başarılı girişimcilerin iş fikirlerini geliştirme yöntemleri ve kuluçka merkezlerinin girişimcilere faydaları konulu panelle başladı. Panele; İTÜ Arı Teknokent çekirdek firmalarından Tarsus INC'nin kurucusu Yağmur Burak Yaldız, Tarsans Tarımsal Sensör Sistemler kurucusu Celil Serhan Tezcan, Maxwell İnnovations kurucusu Orkut Aktaş, Sakarya Teknokent Girişim Atölyesi başarılı girişimcilerinden Tarvit Tarım kurucusu Prof. Dr. Salih Zeki Yıldız ve Tim Arge Mekatronik kurucusu İbrahim Erdoğdu katıldı.
Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin; girişimcilik mutfağından gelen konukların etkinlikte yer almasının çok önemli olduğunu dile getirerek sözlerine başladı. En değerli bilginin sahadaki bilgi olduğunu ifade eden Şahin, iş bulan değil, iş kuran nesiller yetiştirmek istediklerini belirterek sözü panelistlere bıraktı.
Kendi hikayelerinden örnekler verdi
Farklı alanlarda geliştirdikleri iş fikirlerini başarılı bir girişimciliğe dönüştüren davetli konuşmacılar, kendi hikayelerinden örnekler verdi. Girişimciliği bir seyahat olarak nitelendiren panelistler, karşılaştıkları en büyük zorlukların bürokrasi, ticarileştirme ve satış olduğunu ifade ettiler. Kuluçka merkezlerinin; motivasyon sağlama, iyi ekip arkadaşı edinme, her konuda beyin fırtınası yapabilme gibi girişimcilere olumlu katkılar sağladığına dikkat çeken konuşmacılar, kuluçka merkezlerinin mentör danışmanlığı, eğitim ve seminer programları, üniversitelerin atıl altyapılarının kullanılmasına olanak sağlama gibi birçok imkanı girişimcilere sunduğunu vurguladı.
Satış yapılacak kitleyi doğru analiz etmeden ve tüketici ihtiyaçlarını belirlemeden yapılan girişimcilik çalışmalarının olumsuz sonuçlanabileceği uyarısında bulunan uzman girişimciler, katılımcıların sorularını cevaplandırarak sunumlarını sonlandırdılar.
Panelin sonrasında Düzce Teknopark bünyesinde faaliyetlerine başlayan D-İN81 Kuluçka Merkezi ile ilgili paylaşımlarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Kuluçka Merkezi Programı hakkında katılımcıları bilgilendirerek başarılı girişimcilik projelerine imza atan öğrencileri sahneye davet etti. Startup Weekend Düzce etkinliğinde dereceye giren ve Ön Kuluçka Programına seçilen gruplardan öğrencileri Eray Kocatürk EL AT projesini, Büşra Çevik ise You are different adlı projesini tanıttı.
"Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, dört gün süresince devam eden etkinlikleri fırsat eğitimleri olarak gördüğünü ifade etti. Girişimcilikte hem teorik hem pratik bilgilerin çok önemli olduğunu dile getiren Rektör Yardımcımız, öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılarak hayatlarını değiştirebilecek fikirlere sahip olabileceğini sözlerine ekledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" sözüyle birey olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. İlhan Genç, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.
Editör: Pusula Gazetesi