Zonguldak'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumuna girecek adaylar, didik didik arandıktan sonra sınıflara alındı.

Sabah saatlerinden itibaren okulların bahçelerinde toplanan adaylar, tek tek aranarak sınıflara alındı. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Gazi Ortaokulu'nda sınava giren kadın ve erkek adaylar ayrı ayrı sıraya girerken, güvenlik görevlileri tarafından baştan aşağıya, pantolon paçalarına kadar arandı. Adayların, kolye, madeni para, saat, cüzdan, cep telefonu, çakmak, bileklik, yüzük, kemer, hızma, toka ve küpe gibi malzemelerle içeriye girmelerine izin verilmedi. Su şişelerindeki ambalajlar da söküldü. Adaylar sınava alınmayan üzerlerindeki malzemeleri okul girişindeki pencere kenarlarına bırakmak zorunda kaldı.

OKULLARI ŞAŞIRDILAR

Adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra içeriye alındı. Gazi Ortaokulu'na gelen 3 kişi, sınavın Terakki Mahallesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda olduğunu öğrenince yetişememe endişesiyle sınav yerlerine ticari taksiyle gitti. 7.5 aylık hamile 32 yaşındaki Meryem Çataklı'da sınava eşi 34 yaşındaki Recep ve oğluyla birlikte geldi. Meryem Çataklı'nın oldukça heyecanlı olduğu dikkat çekti. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait misafirhanede görevli Recep Çataklı, hamile eşini sınava getirdiğini belirterek, "İnşallah hayırlısı olur. Bu sene yaklaşık 3,5 milyon kişi giriyor, rekor derecede. Umudumuz fazla yok ama maksat yarışmak. Eşim hamileliğinden dolayı pek hazırlanamadı o yüzden pek umudum yok" dedi.

Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Saat 10.00'da başlayan sınav saat 12.00 itibariyle sınav sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi