AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde geçen 29 Eylül'de tartıştığı polis memuru eşi 35 yaşındaki Safiye Gedik'i, onun tabancasıyla vurup intihara kalkışan 37 yaşındaki Engin Gedik, Zonguldak'ta tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten sonra, sedye üzerinde adliyeye sevk edildi. Aydın'daki nöbetçi mahkemeye Zonguldak Adliyesi'nden video konferans sistemiyle katılan Engin Gedik, sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Safiye Gedik ile Devlet Demiryollarında hareket memuru eşi Engin Gedik'in arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre, Safiye Gedik'in polisi aramasına sinirlenen Engin Gedik, eşinin tabancasını alıp onu çenesinin alt kısmından vurdu. Engin Gedik, daha sonra silahı kendi çenesine dayayıp ateşledi. Ağır yaralanan çift, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ gözünü ve konuşma yetisini kaybeden Safiye Gedik, tedavisi ardından taburcu oldu.

SEDYE ÜZERİNDE ADLİYEYE

Engin Gedik ise çevredeki hastanelerde yer bulunamaması üzerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Engin Gedik de olaydan 50 gün sonra taburcu edildi.

Alnında çökme oluşan, yürüyemeyen ve görme sorunu yaşayan Engin Gedik, polis eşliğinde ambulansla Zonguldak Adliyesi'ne götürüldü. Sedye üzerinde mahkeme salonuna götürülen Engin Gedik, Aydın'daki nöbetçi mahkeme karşısına video konferans sistemiyle çıktı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Sağlık sorunları nedeniyle konuşamayan Engin Gedik, savunma yapamadı. Engin Gedik, sağlık sorunları gözönünde bulundurularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Engin Gedik, daha sonra ambulansa konulup kendisine eşlik eden yakınlarıyla Aydın'a gönderildi.

Editör: Pusula Gazetesi