Çaycuma’da 7 ay önce açılan tekstil atölyesinde çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddia ederek, işverenin atölyeyi kapatıp kaçması ihtimaline karşı kapıda nöbet tutuyor.

Çaycuma’da 30 işçi ile üretime başlayan Umut Tekstil, bir süre sonra çalışanların maaşlarını ödememeye başladı. Bu süre zarfında işi bırakan işçiler, tekstil atölyesinin gece taşınacağını bilgisini aldı. Atölyeye polis çağıran işçiler işveren ile bir süre tartıştı.

Atölye işçilerinden Sevcan Doruk işverenin iki ortak olduğunu söyleyerek; “Ortaklardan biri bize sürekli bugün yarın ödeme yapılacak diye oyaladı. Böyle 3 ay geçti. Kurban bayramından bu tarafa para alamıyoruz. Çalıştığımız firmanın işi beğenmediğini iddia ederek zaman kazanmaya çalışıyorlar. Bir akşam makineleri kaldırıp kaçmaya çalışırken polis çağırdık. Polisin müdahalesinden sonra vazgeçtiler. Şimdi atölye önünde nöbet tutuyoruz. Bizim hakkımızı yiyerek başka yerlere işyeri açıyorlar. Onlar lüks içinde yaşarken bizler çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. İşe alırken asgari ücret ile çalışacağımızı ifade ettiler. Ancak bırakın asgari ücreti yarsını bile vermediler, sigortada yapmadılar. İçimizden bazılarını maaşını ödeyip susturmaya çalışıyorlar, ama susmayacağız. Bize birilerinin sahip çıkmasını istiyoruz. Bu tür insanların buralarda işyeri açması bölge insanını çok mağdur ediyor”diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi