Zonguldaklı Karikatürist-Yazar Mete Arif Tokmak, "Şehirdeki Gergedan-2" adlı kişisel sergisini açtı. Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergide, çizimler, resimler ve karikatürler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"SANATIN ÖĞRENCİSİYİM"

Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açmış olduğu "Şehirdeki Gergedan-2"adlı sergisi hakkında bilgiler veren Karikatürist-Yazar Mete Arif Tokmak ; "Şehirdeki Gergedan-2 adlı resim, karikatür, çizgi roman gibi karma tekniklerin kullanıldığı bir sergi. 2000'li yılların başından beri bir çok eser var. 2016 yılı eserler daha ağırlıklı. Şehirdeki Gergedan 2 olmasının nedeni ise; ilk sergimi 1999 depreminden sonra açmıştım. Adı 'Şehirdeki Gergedan'dı. Bu yılla birlikte tam 17 yıl oldu sanırım. O dönemlerde de sanatın öğrencisiydik ve halen da sanatın öğrencisi olmaya devam ediyorum. Edindiğimiz bilgilerin üstüne bir şeyler koyarak daha da ileriye getirmeye çalışıyoruz. Zonguldak halkı da hem yaptığım resimlerle hem de çıkarmış olduğum romanla beni takip ediyor. Anlayacağınız sanat dolu bir sergi bu. Sergiye sığdıramadığım başka resimlerde oldu. Bu sergide kırka yakın eser bulunmaktadır. Zonguldak’ta eskiden beri çok değerli sanatçılar çıkar. Bu sayıyı artırmayı amaçlıyoruz. Zonguldak insanı, hep aydınlıktan yana olmuştur. İlimi de sever, sanatı da sever. Son dönemde pek ileri gidemiyor. Çok yara aldı. 90’lı yıllardan beri büyük bir sıkıntı var ve bu bizi de etkiledi. Sanata dair alanlar olması gerekiyor. Belediye Sineması, gözümüzün önünde sönük bir şekilde duruyor. Üzülüyoruz. Şu an sanat büyük bir görev üstlenmiş durumda. Bu kötü günlerden geçebilmemiz için sanatçılara büyük görev düşüyor " dedi.

"ZONGULDAK HALKI OLARAK TÜM SANATÇILARIMIZA DESTEK ÇIKMALIYIZ"

Sergiyi çok beğendiğini belirten Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır; "Sergiyi çok güzel buldum. İnce ince dokundurmalar var. Özellikle Zonguldak'ta mutsuzluğun yaşandığı günlerde Mete Arif Tokmak kardeşimiz resimlerine her şeyi güzel yansıtmış. Kendisi aynı zamanda karikatüristtir. Zonguldak'tan böyle değerlerin çıkması çok önemli. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Bence çok önemli bir sergiye imza atmıştır. Zonguldak halkı olarak tüm sanatçılarımıza destek çıkmalıyız. Üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyoruz. En azından bu tür işlerde birbirimize destek sağlamalıyız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi