Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyünde 150 bin TL borcu olduğu iddia edilen Haydar B. (52) namazından sonra helalleşerek akşam av tüfeğiyle intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyünde ikamet eden Haydar B. 150 bin TL borca girdi. Bir hafta önce pazara satış yapmaya giden Haydar B. satış yapamayınca evine dönerek kalp krizi geçirdi. Ailesi tarafından Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Haydar B. tedavi olduktan sonra taburcu oldu. 150 bin TL´lik borcu nedeniyle ruhi bunalıma giren Haydar B., olay günü akrabalarına ait bir eve giderek alkol almaya başladı. Bir süre sonra telefonla eşi Kadriye B.´yi arayan Haydar B., "Seni çok seviyorum. Çocuklar sana emanet, onlara iyi bak" diyerek telefonu kapattı. Daha sonra kız kardeşi Fatma B.´yi arayan Haydar B., "Köye beni almaya gelin" dedi. Haydar B. telefonu kapattıktan sonra av tüfeğiyle kafasına ateş ederek olay yerinde hayatını kaybetti. Haydar B.´nin tekrar kalp krizi geçirdiğini düşünen ailesi, köydeki boş eve gidince Haydar B.´nin cansız bedeniyle karşılaştı. Haydar B.´nin av tüfeğiyle intihar ettiğini anlayan aile sinir krizleri geçirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme yaptıktan sonra Haydar B.´nin cesedi cenaze aracıyla Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Haydar B.´nin aynı gün Cuma namazına giderek tanıdıkları ve akrabalarıyla helalleştiği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi