Bartın´daki hastane yöneticileri ve personeline afet planlarının standart hale getirilmesi için Hastane Afet Planı uygulaması semineri verildi.
Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri hastane yönetici ve personellerine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü arasında yürütülen BCA 12 projesi kapsamında hastanelerde afet planlarının standart hale getirilmesi amacıyla başlatılan Eğitim Programının 2. Kademe Hastane Afet Planı Bartın koordinatörlüğünde yapıldı. 3 gün süren eğitimlerde, "Hastane Afet Planı Planlama ve Yönetimi, Afet Sağlık Yönetim Planlaması, Hastane Afet Planlaması Komuta Merkez ve Planlaması, Afet Çalışanları ve Stres Yönetimi, Hastane Afet Planı Hazırlama Süreci ve Algoritmalar, Hastane Afet Planları ve Tesis Güvenliği, Hastane Risk Analizi ve Yönetimi, Hastane Afet Planı Planlama, Finans Yönetimi, Personel Yönetimi, Hastane Afet Planı Alt Yapı ve Lojistik Hizmetleri, Hastane Afet Planı Operasyon Aktif Birimi, Hastane Afet Planı Acil Servis Yönetimi, Tıbbi Tetkik Kurulu, Hastane Afet Planı Özel Durumlar Planlaması, Hastane Afet Planı KBRN Planlaması, Hastane Afet Planı Destek Birimleri, Kitlesel Yaralanmalar ve Triaj ve Tahliye, Hastane Afet Planı ve Medya İlişkileri" konularında eğitimler yapıldı.
Bartın Devlet Hastanesi Acil Uzmanı Dr. Mehmet Ali Ceyhan, Zonguldak Sağlık Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Derya Kayınova, Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysalve Karabük Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekim Yrd. Dr. Sezgin Tiryaki tarafından yapılan eğitimlerin bitiminde katılımcılara sertifikaları Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu ve eğitim ekibi tarafından verildi.

Editör: Pusula Gazetesi