Zonguldak´ın Türkali Köyü´nde bir otomobil direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 25 metreden demiryoluna uçarak kaza meydana geldi. Kazada araç içinde olan 2 kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Türkali köyünde İzzet Yağlı (75) yönetimindeki 67 AL 054 plakalı Doblo marka araç Zonguldak istikametine giderken yolun virajlı olmasından dolayı karşıdan gelen kamyona çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, yolun 25 metre yüksekliğinden takla atarak demiryoluna uçtu.
Araç içinde olan şoför İzzet Yağlı ve Ramazan Poyraz (48) kaza yerinden vatandaşların yardımı ile çıkarılarak Atatürk Devlet Hastanesi´ne özel bir araç ile gönderildi. Kaza anında Ramazan Poyraz´ın aracın içinden fırladığı öğrenildi. Araç sürücüsü olan İzzet Yağlı ise yine vatandaşların yardımı ile battaniyeye sarılarak hastaneye götürüldü. Kazada ölenlerin yakınları Atatürk Devlet Hastanesi´ne gitti.
Ölen İzzet Yağlı´nın Almanya´dan emekli olduğu ve köy halkı tarafından sevilen bir insan olduğu ifade edildi. Diğer ölen Ramazan Poyraz´ın ise İnşaat ustası olduğu bildirildi. Kaza sonrası hurdaya dönen araç demiryolundan çıkarılmaya çalışıldı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi