Devrek Belediyesi, bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Devrek pazaryerinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için olumsuz davranışlara geçit vermiyor.

Devrek Belediyesi, sebze-meyve pazarında vatandaşlara kötü davranışta bulunan bir pazarcının tezgahını, Belediye Encümeni kararıyla bir aylığına kapattı. Esnafın tezgah açtığı alan, zabıta ekiplerince demir korkuluklarla kapatılarak, kapatılan yere, &[#]8220;Pazaryerinde tüketiciye karşı sözlü veya fiili kötü muamelede bulunulması nedeniyle bu alan faaliyetten men edilmiştir&[#]8221; yazısı konuldu.

İlçe pazarında düzenli olarak denetimlerde bulunduklarını belirten Zabıta Müdürü İsmet Uzunsoy, &[#]8220;Vatandaşlarımızın güven ve huzur ortamı içinde alışverişlerini yapabilmeleri bizim için çok önemli. Bu ortamın en iyi şekilde sağlanabilmesi için düzenli olarak pazarlarımızda denetimlerde bulunuyoruz. Yaptığımız denetimlerde ya da bizlere gelen şikayetler sonucunda tüketiciye karşı sözlü ya da kötü davranışta bulunduğunu tespit ettiğimiz esnaflar hakkında belediye encümenimizce gerekli cezai işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızdan kendilerine karşı kötü davranışlarda bulunan pazarcı esnafını ve şikayetlerini Zabıta Müdürlüğümüze bildirmelerini rica ediyorum. Pazar denetimlerimiz aynı kararlılıkla bundan sonrada devam edecek&[#]8221; dedi.
DARISI ZONGULDAK BELEDİYESİ&[#]8217;NİN BAŞINA&[#]8230;
Öte yandan Soğuksu Pazaryeri&[#]8217;ndeki bazı pazar esnafı, vatandaşa kötü davranıyor. Bunlarla ilgili belediyenin bir yaptırım yaptığı da yok. Devrek Belediyesi ise, pazaryerinde vatandaşa kötü davranan esnafın tezgahını belirli bir süre kapatıyor. Vatandaşlar, Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nden de aynı uygulamaları yapmasını bekliyor.
Editör: Pusula Gazetesi