Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Arıcılık Bölümü ile ilgili bilgiler vererek Bölümün öğrencilerine sunduğu sosyal, ekonomik ve akademik imkanlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Düzce Üniversitesi Arıcılık Bölümü'nde eğitim gören öğrencilere Yığılca Belediyesi tarafından ücretsiz barınma imkanı verildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Yığılca Kaymakamlığı'nın ise Bölüm öğrencilerine yönelik ücretsiz kahvaltı ve yemek olanağı ile burs imkanı sağladığına dikkat çekti.
Modern arıcılık
Bu sosyal avantajların yanı sıra DAGEM'in öğrencilere serbest zamanlarında teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatını sunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu, hazırlanan fiziksel ve sosyal yaşam alanlarının öğrencilerin serbest zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini de sağladığını sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi Arıcılık Programını tercih eden öğrencilerin diğer üniversitelerin Arıcılık Programlarındaki öğrencilere göre daha şanslı olduğunu dile getiren Merkez Müdürü Kekeçoğlu, "Arıcılık Programı yeni kurulmasına rağmen Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, deneyimli öğretim kadrosuyla 6 yıllık bir geçmişe sahiptir. Arıcılık Programı için uygulama alanı olarak kullanılan DAGEM'de son model arıcılık cihaz ve malzemeleri ile modern arıcılık teknikleri kullanılarak uygulamalı eğitimler yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Her türlü imkan var
Arıcılık Programından mezun olacak öğrencilerin öncelikli olarak kendi işlerini kurmaları ve girişimci olmaları yönünde desteklendiğini ve özel sektörde iş sahibi olabilmeleri amacıyla girişimcilik dersleri verildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, DAGEM'in özel sektörle işbirlikleri sayesinde öğrencilerin bal fabrikaları, arı ürünleri ile ilgili marketler veya arı çiftlikleri gibi farklı sektörde istihdam edilebildiğinin altını çizdi.
Mezun öğrencilerin devlet üniversitelerinin Arıcılık Araştırma Merkezlerinde ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Arıcılık Araştırma Enstitülerinde iş bulabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, öğrencilerin iki yıllık Arıcılık Programından mezun olduktan sonra Ziraat Fakültelerinin Zootekni Bölümlerine dikey geçiş yaparak dört yıllık üniversite mezunu olabileceğini ve yüksek lisans ve doktora ile akademik kariyerlerine devam edebileceklerini söyledi.
Kendi işlerinin patronu olacaklar
Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Arıcılık Programı öğrencileri, bilimsel bir şekilde arı ve arı ürünleri üreterek Ülkeye faydalı olmak istediklerini dile getirdiler. Kendi işlerinin patronu olmayı hedeflediklerini belirten öğrenciler, Yığılca'nın kendine has bir arı ırkı olduğuna vurgu yaparak bu nedenle Yığılca'da kurulan Arıcılık Programını tercih ettiklerini söylediler. Öğretim üyeleriyle iletişimlerinin çok iyi olduğunu belirten öğrenciler, kendileriyle yakından ilgilenen Üniversiteye ve destek olan kurumlara teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi