Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Zonguldak Şubesi Başkanı Metin Kahveci, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kapsamında düzenlenen tüm etkinliklerde sendikalarının geniş katılımla yer aldığını söyledi.

Eğitim-İş’in cumhuriyete sahip çıkan tek sendika olduğunu öne süren Başkan Kahveci, şöyle konuştu:

“EĞİTİM-İŞ ‘ÖNCE ÜLKE, SONRA SENDİKA’ DİYOR”

“Eğitim-İş, kuruluşundan bu yana her zaman ve her yerde olduğu gibi cumhuriyet değerlerini esas almış ve davranışlarıyla kanıtlamıştır. Tüzüğümüzde var olan amaçlarımızda yeri olan Atatürk ilkelerini esas alan laiklikte taraf olmada net bir sendikayız. ‘Önce ülke, sonra sendika’ diyen ve ‘sınıf mücadelesi olmazsa olmazımız’ diyen insan yaşamının kalitesini artırmadaki emek mücadelesinin savunucu yönüyle de kitle sendikacılığını savunan tek örgüttür. Özellikle ülkemizde son 14 yıllık AKP yönetiminin yarattığı kaotik süreçte cumhuriyet değerlerinin birer birer yok edildiği milli bayramlarımızın amacına göre kutlanmadığından tutarak birçok alanda karşı devrim sürecini başlatmış olmasıyla birlikte ülke bütünlüğünün zafiyete uğradığı Atatürk ilkelerinin savunulmasında suçlu pozisyonuna sokulduğu bu devirde Eğitim-İş ‘önce ülke, sonra sendika’ diyerek yarattığı mücadelesinde cumhuriyete bağlılığını her alanda gösterdiği gibi Cumhuriyet Bayramı’nda da kendisini göstermiştir. Cumhuriyete, er meydanında sahip çıkmıştır. Eğitim-İş, cumhuriyete sahip çıkmakla beraber en korunaklı, en güvenilir ve sığınılacak bir liman da olmuştur. Özellikle 15 Temmuz gerici faşizmin yarattığı antidemokratik olan darbe girişiminin sonucunda ortaya çıkan büyük gerçek olan ‘Ne büyüksün ey Atatürk’ diyenlere selam durulmaktadır. Atatürk’ün yolundan çıkanlar duvara toslamış bu coğrafyanın dik durmasındaki ideolojinin tam bağımsızlıktan geçtiği adeta kanıtlanmıştır. Bu süreçte sendikalı ve sendikasız birçok kişiler ihraç edilmiş (mahkemeleri görülmemiş, ne olduğu belli olmayan, hukuksuz olan) bir nevi darbenin etkisiyle yeni bir güven bunalımı yaşanmış bu bunalımda en az hasarsız olarak atlatan Eğitim-İş olmuştur. Çünkü Eğitim-İş’te FET֒cü, PKK’lı, IŞİD’çi, gayri meşru işlere bulaşan, ‘cumhuriyeti yıkalım, yerine şeriat gelsin’ diyenler, sahtekar, emek hırsızlığı yapanlar gibi kişilerin uğrak yeri değildir.”

“MİLİ BİRLİK VE ULUSAL POLİTİKALARININ SAVUNUCUSUYUZ”

“İşte bu sebeple 15 Temmuz sonrasındaki ortaya çıkan sonuçta önceden beri takındığımız bu tutum bizi haklı çıkarmaktadır. Çünkü biz Atatürkçüyüz, Ulu Önderin ifade ettiği mili birlik ve ulusal politikalarının savunucusuyuz. İşte Eğitim-İş olarak, ‘Atatürk ve cumhuriyet birlikteliği bu ülkenin çimentosudur’ dedi, diyoruz, demeye de devam edeceğiz. Bu anlamda her Cumhuriyet Bayramı’nda kendine yakışan kıyafetiyle halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı açık yürekliliğiyle ifade ederek, bayrama katılarak, cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılığını davranışlarıyla göstermek bilinciyle hareket ediyoruz. Cumhuriyete sahip çıkma anlamında Zonguldak Şubesi olarak birçok etkinlikler yaptık. Cumhuriyete ‘kirli’ diyenlere, gerek sağda, gerek solda olanlara ‘ihanetin içerisinden bir an önce çıkın’ diyoruz. İşte bu anlamda cumhuriyete gerçekten gönül verenlerin zaman çok geçmeden doğru bir yola gelmeleri ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Her geçen gün Ulu Önderin kıymeti daha iyi anlaşılmaktadır. Öncelikle çelenk koymada yerimizi almış, resmi geçit törenine katılmış, akabinde de üyelerine ‘cumhuriyet yemeği’ adı altında etkinlik düzenlemiştir. Bizlere katılarak Atatürk ve cumhuriyete sahip çıkan değerli üyelerimize teşekkür ediyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla tekrar kutluyor, saygılar sunuyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi