Zonguldak&[#]8217;ın sorunları ve çözüm yolları TBMM&[#]8217;de masaya yatırıldı. Zonguldak Milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda gündem değerlendirmesi yapıldı.
TBMM&[#]8217;ye ait Sabit Osman Avcı Eğitim Tesisleri&[#]8217;nde yapılan toplantıya TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Tanıtım ve Medya Başkanı G.İsmail Öztürk, Yerel Yönetimler Başkanı Vedat Emeksiz, ilçe ve belde belediye başkanları ile Ak Parti ilçe başkanları da katıldı. Bölgedeki sorunları ve çözüm yollarını görüşerek, genel gündem hakkında değerlendirme yapmak amacıyla toplantının amacını anlatan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak&[#]8217;ta 7 yıldır yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen yatırımlar ile devam eden projeler hakkında brifing verdi. TBMM Başkanımız Köksal Toptan konuşmasında birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zonguldak için pek çok projenin hayata geçirildiğini ve özellikle karayolunda ciddi gelişmeler kaydedildiğini anlatan Toptan, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;da hizmetlerin gerçekleştirilmesi, projelerin uygulanması, sorunların çözümünde tek sesli olabilmeyi ve azami işbirliğini ortaya koyabilmeyi çok önemsiyorum. Bu konuda destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ak Parti iktidarı döneminde Zonguldak&[#]8217;ta pek çok projeler gerçekleştirdik. Özellikle karayolu çalışmalarında çok ciddi gelişmeler kaydettik Yeniçağ-Mengen, Mengen-Dorukan, Dorukan-Devrek, Sapça-Zonguldak, Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Alaplı duble yol çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Sapça yol çalışmalarında 4 tünelin yapılması ve Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin projelendirme çalışmaları da sürüyor. Başlayan Ereğli-Devrek, Ereğli-Armutçuk yol çalışmalarında da Milletvekili Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın bizzat gösterdiği çabası takdire şayandır&[#]8221; dedi. Okullaşma konusunda önemli mesafe alınmasına karşın yeni okul ihtiyaçlarının da önümüzdeki dönemde giderileceğini belirten Toptan, Zonguldak&[#]8217;ın merkezinden geçen Üzülmez Deresi&[#]8217;nin üstünün kapatılmasının ise başlı başına bir yatırım olduğunu ifade etti. Global krize rağmen Üzülmez Deresi&[#]8217;nin üzerinin kapatılmasına yönelik yatırımın yapıldığını hatırlatan Toptan şöyle devam etti:
&[#]8220;Dünyada yaşanan global krize rağmen Türkiye&[#]8217;de istikrarlı bir hükümetin olması nedeniyle en asgari kayıplarla ülkemize ve bölgemize hizmeti esas alıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ı 2008&[#]8217;den bu yılla karşılaştırdığımızda her bakımdan daha iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Tersanelerdeki sıkıntılar ve işçi çıkarmalar dışında Zonguldak ekonomisi eskiye oranla daha iyiye gidiyor. Üniversite her geçen gün yeni Fakülteler ve yeni bölümlerin açılmasıyla gelişiyor, zenginleşiyor ve Zonguldak bir üniversite kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;de sağlık alanında ciddi yatırımlarımız olacak. Buralarda Sağlık Kompleksi olabilecek geniş arsalar arayışındayız. Filyos&[#]8217;a baktığımızda 40 yıllık rüyamız gerçekleşiyor. Filyos&[#]8217;ta son bir yıldır gelinen noktaya baktığımızda iktidarlar değişse bile artık rayından çıkılamayacak bir sürece girildiğini görüyoruz. Deniz Radar&[#]8217;ının kaldırılması çalışmalarıyla birlikte, Filyos projesinde kamulaştırma aynı şekilde devam ediyor. Sette yapımı ihale edildi. Başbakanlık Kalkınma Ajansı&[#]8217;nca bu bölgede yatırım yapacak firmalarla görüşmeler sürüyor. Açılamaz denilen Saltukova Havaalanı uçuşa açıldı. Yakında THY iç hat seferlerine başlayacak. THY ve Pegasus Havayolları test çalışmalarını sürdürüyorlar. Dış Hatlarda önümüzdeki baharda büyük yoğunluk bekliyoruz. Zonguldak-Bartın-Karabük Kalkınma ajansı kuruldu. Genel Sekreterliğine DPT Uzmanı olan ve bölgemizi iyi bilen bir arkadaşımız atanıyor. Bu ajansı çok önemsiyor ve bölgemize çok şeyler katacağına inanıyorum. Devletimiz artık yatırımları merkezden değil yerinde planlayacak ve yatırımcının önünü açacaktır. İlçe ve belde belediye başkanlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını biliyorum. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır. Bu toplantıları belli zaman dilimlerinde devam ettireceğiz. Zonguldak&[#]8217;ta sorunları bir bütün içerisinde ele alarak elbirliğiyle çözeceğiz.&[#]8221; Toptan, İl Genel Meclisi üyelerine de çağrıda bulunarak devam edecek toplantılara katılmalarını istedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, değerlendirme toplantılarının yararlarını anlatarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekili Erdoğan, &[#]8220; Ereğli Öğretmen Evi inşaatının devam ettiğini, DDY&[#]8217;ye ait boş arsanın kıymet takdirinin yapılmasından sonra hazineye devredileceğini belirtti. Belediye ve İlçe Başkanlarının toplumsal sorumlulukları olduğunu önceliklerinin toplumu ilgilendiren meseleler olması gerektiğini vurguladı. Müteahhitlerin yüksek kırımlarla aldıkları işleri düzenli yürütemediklerini ve işleri anlaşma şartlarına göre teslim edemediğinden yakınan Erdoğan, &[#]8220;Bunları yeniden düzenleyerek projelerin süratle gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Hizmetlerin gerçekleştirilmesine karşılaşacağımız eksiklikleri tespit ederek yol haritamızı hep birlikte çizeceğiz&[#]8217;&[#]8217;dedi. Toplantıya katılan başkan ve yöneticiler, sorunlar ve dosyalarla bizzat ilgilenen Milletvekili Erdoğan&[#]8217;a teşekkür etti. Belediye başkanları ve içe başkanları da bölgelerindeki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler. Devam eden projelerine kaynak bulmak için dosyalarını Toptan ve Erdoğan&[#]8217;a verdiler.
4 saat süren toplantının gayet verimli geçtiğini ifade eden Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yerel seçimler öncesinde de yapılan değerlendirme toplantılarını aylık olarak devam ettirmek istediklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi