Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Meclis Grubu&[#]8217;nun hakkında bulunduğu olduğu suç duyurusuyla ilgili olarak, "Usulsüz bir ihale olursa, ihaleye katılan diğer kişiler zaten şikayetçi olur. Bunlar, Zonguldak Belediyesi'ni ele geçirmek için yapılan çalışmalardır" dedi.

İMZA VERMEYEN ÜYELER VAR

Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin AK Partili üyeleri, Ankara&[#]8217;dan tuttukları bir avukat kanalıyla CHP&[#]8217;li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında &[#]8220;görevi kötüye kullanmak, İhale Kanunu&[#]8217;na muhalefet, Belediye Kanunu&[#]8217;na muhalefet, adrese teslim ihaleler yapmak, milyonlarca lira kamu zararına neden olmak&[#]8221; suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Milletvekillerinin oluruyla yapılan suç duyurusunun dilekçesi, Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na verildi. Geçtiğimiz haftalarda planlanan, ancak kamuoyunda AK Parti&[#]8217;nin OHAL sürecinden de yararlanarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i görevden aldırıp yerine Metin Demir&[#]8217;i göreve getirme çabası olarak yorumlanan teşebbüs, tartışmalar üzerine ertelenmişti. Bazı Meclis üyelerinin suç duyurusu için imza atmaması, AK Parti içinde de krize neden oldu. İmza atmayan üyeler hakkında disiplin soruşturması yapılıp-yapılmayacağı merak ediliyor.

&[#]8220;USULSÜZ İHALE VARSA, DİĞERLERİ ŞİKAYETÇİ OLUR&[#]8221;

Gelişmeleri basından takip ettiğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, suç duyurusuyla ilgili olarak, "Bir ihale sistemi vardır. Daha öncede aynı şikayetler oldu. Her Belediye Başkanı aynı sıkıntıları yaşamıştır. Ancak hiçbir Belediye Başkanı usulsüz olan hiçbir işi yapmaz ve amirlerine de yaptırmaz. Hele de ben devletten geldim. Bu işlerde çok hassasım. Devletin 1 kuruşu da birdir. İhaleler, kendi usulü içerisinde doğru şekilde yapılır. Zaten ihale bir kişiyle olmuyor ki, kendine güvenen giriyor. Vekillerimden yeni haberim oldu. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni ele geçirmek için karalama yapmaya çalışıyorlar. Usulsüz bir ihale olursa, diğer katılan kişi şikayetçi olur zaten&[#]8221; dedi.

HAMDİ AYAN&[#]8217;A YANIT VERDİ

Başkan Akdemir, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan&[#]8217;ın belediyenin 3 yıldır yeterince çalışmadığı ve bazı muhtarlara kapıları kapattığı yönündeki iddialarıyla ilgili olarak, "Asparagas haberler çıktı, hiç inandırıcı değil. Bizim kapımız herkese açık. Makamımda olduğum sürece görüşmediğim hiçbir vatandaşım, hiçbir muhtarım olamaz. Hala bu habere şaşırıyorum. Sayın Ayan, aslında benim bu konularda nasıl hassas olduğumu bilir. Randevu bile almasalar, eğer buradaysam, görüşürüm. Onları dinlemekten de büyük zevk alıyorum. Bu şekilde kendimi de anlatabildiğime inanıyorum. Hamdi Ayan&[#]8217;ın kendisini severim. Muhalefet de bazen böyle şeyler konuşacak. Konuşmaları beni üzmez" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZA SÖZ VERDİK, SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ"

Ayan&[#]8217;ın bazı çalışmalardan habersiz olduğunu belirten Başkan Akdemir, "Yağmur, Fen İşleri ile ilgili çalışan arkadaşlarımızın işlerine ara verdiriyor. Özellikle parke çalışmalarımıza engel oluyor. Kum seriyoruz, parke döşüyoruz, tekrar kum seriyoruz, yağmur engelliyor. Havaların açmasıyla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Asfaltlama çalışmamızı da aynı şekilde sürdürüyoruz. Hiç eksiksiz, tüm mahallelere aynı güzellikte işlerimizi yapmaya mecburuz. Söz verdik halkımıza, sözümüzü tutuyoruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi