Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, AK Partili Meclis üyelerinin, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Milletvekillerinin olurunu da alarak CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında yaptıkları suç duyurusunu değerlendirdi. &[#]8220;Mahkemeye verebilirler, kendi takdirleridir&[#]8221; diyen CHP İl Başkanı Ahmet Altun, &[#]8220;Belediyenin harcamaları Sayıştay tarafından denetleniyor. Sayıştay raporlarında herhalde bunlar vardır. Her iki partinin kendi takdirleridir. Mahkemeye verebilirler. Mahkemeler tarafından Sayıştay raporları incelenir, böyle bir suç unsuru varsa, gereği yapılır. Ben halkın oyuyla gelenin halkın oyu ile gitmesi taraftarıyım&[#]8221; dedi.

"KİM DAHA UCUZ TEKLİF VERİYORSA, İHALEYİ O ALIR"

İşadamı Davut Acar&[#]8217;a belediye işlerinin yüzde 80&[#]8217;inin yaptırılması yönündeki iddialar ile ilgili de konuşan Başkan Altun, &[#]8220;Davut Acar veya bir başkası, yüzde kaçını yapıyor, bilemiyorum. Sözleşmeler veya şartnameler hazırlanır. Hazırlandıktan sonra açık teklifler dağıtılır. İşin durumuna göre kim daha ucuz teklif veriyorsa, ihaleyi o alır. Ben emekli kurumdan öyle öğrendim. Bu işin kuralı da budur&[#]8221; ifadelerine yer verdi.

&[#]8220;DEMEK Kİ ZERRİN HANIM, CHP İLKELERİNE UYACAK, SADIK BİR İNSAN DEĞİLMİŞ"

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'in istifasının ardından CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş'ın, &[#]8220;Her önüne geleni aday yaparsanız, olacağı budur" yönündeki açıklamalarına da değinen Altun, &[#]8220;30 Mart 2014 tarihindeki yerel yönetimler seçimlerinde Zerrin Güneş Hanım, CHP&[#]8217;den Saltukova Belediye Başkanı olarak aday gösterilmiş. Ancak o günden bugüne kadar gelindiğinde ben 5&[#]8217;inci İl Başkanıyım. Ben Zerrin Hanım&[#]8217;ın CHP İl Başkanlığı binasına çıktığını tespit edemedim. Benim dönemimde 11 ay oldu, bana uğramadığı gibi benden önce de partiye uğradığını ben tespit edemedim. Demek ki, Zerrin Hanım, CHP&[#]8217;den aday gösterildiği zaman CHP ilkelerine uyabilecek, sadık bir insan değilmiş. Ondan dolayı 2,5 yıl sonra kendisi hür iradesiyle partimizden ayrılmıştır. Seçilirken bin 300&[#]8217;e yakın oy almıştır. Bin 300&[#]8217;e yakın insanı manen rahatsız etmiştir. Keşke istifa etmeseydi. Ama demokrasi var. Benim söyleyebileceğim, bundan sonraki yaşantısında başarılar dilemek" dedi.

"GENEL BAŞKANA İLETTİM"

Sadece seçim kazanmak için birini partiden aday göstermenin yanlış olduğunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini belirten Altun, "20 Nisan&[#]8217;da Genel Başkanıma bu durumu ilettim. CHP ilkelerini benimsememiş, özümsememiş insanların partiye kazanmak için seçilmemesi gerektiğini söylemiştim. Ben böyle bir şey yapmamaya özen gösteririm. Ama şartlar ne getirir, onu da bilemiyorum. Zonguldak Belediyesi'nin çalışmalarını gayet iyi değerlendiriyorum. En üst çemberden başlıyor, darala darala şehir merkezine kadar iniyor. Pazar günü yağan baskın yağmurda Zonguldak merkezi sel basmadı. Demek ki, iyi yolda çalışmalar devam ediyor&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi