Ereğli Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yalçın Polat, özel hastanelerden alınan katılım payının artırılmasına tepkilerini dile getirdi.
Polat, yazılı açıklamasında, hastanede, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 2007´de yapılan sözleşme çerçevesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyelerine hizmet vermeye devam edildiğini belirtti.
SGK´nin, 1 Ekim 2009 itibarıyla Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklik sonrasında özel hastanelerde hastalardan alınan 10 liranın 12 liraya çıkarıldığını anlatan Polat, şunları kaydetti:
´´Bu ücret devlet hastanelerinde 5 lira olarak alınıyor. Ayrıca reçete yazılan hastalardan eczanede 3 lira ilave katılım payı alınmaktadır. Katılım payı sadece devlet adına alınan bir para olup, hastanemizle ilgisi yoktur. Vatandaştan alınan para hastanemiz aracılığıyla devlete verilmektedir. Bu vatandaşa çok ağır yük bindirmiştir. Bundan dolayı özel hastaneler birliği olarak SGK ile yaptığımız sözleşmeleri yeniden gözden geçirme kararı aldık. Ancak, kurum mensuplarına hizmet vermeye devam ediyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi