Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, Muratpaşa Belediyespor karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Lig'inde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, sahasında konuk ettiği ligin güçlü ekiplerinden Muratpaşa Belediyespor'u 25-20 yendi.
Karşılaşmanın ardından değerlendirmede bulunan Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, milli takım karşılaşmaları sebebiyle bu arada oynayacakları en zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Muratpaşa, önemli hentbol kültürü olan bir kulüp. Her ne kadar bu sezona ne kadar iyi başlamamış gözükseler de geçen seneden bir tek sol oyun kurucuları kayıp bir de sakat olan Yasemin var. Bizde de tabi sakatlıklar var. Basmakalıp gibi söylüyoruz ama hedefe gitmek açısından bu tip engelleri aşmak zorundayız" dedi.
İç saha avantajını da iyi kullandıklarını ve Kastamonuspor 1966 karşılaşmasının ardından taraftarın da tribüne gelerek muhteşem bir destekleri olduğuna dikkat çeken Günal, taraftarında salona gelmesiyle ikinci yarıda sahada 7 kişi mücadele verdiklerini kaydetti.
Günal, "İlk yarıyı berabere bitirdiğimiz maçın bizim açımızdan daha pozitif geçmesine neden oldu. Bu bizim için çok sevindirici bir olay. Aynı desteği tüm maçlarda bekliyoruz" diye konuştu.
Milli takım arasından önce önlerinde bulunan 3 hafta karşılaşmasından da galibiyetle ayrılacaklarına inandıklarını söyleyen Günal, "Eğer bir aksilik olmazsa aradan sonra oynayacağımız Ardeşen maçıyla beraber ligin ilk yarısını çok büyük ihtimalle ilk 2 içerisinde bitireceğiz gibi gözüküyor. Umarım öyle olur, sakatlıklar yaşamayız. Sakat olan oyuncumuz antrenmanlara başlayacak. Brezilya'dan yeni bir oyuncumuz geldi. Onun da katılmasıyla beraber niteliğimizin yanında niceliğimizi de fazlalaştırmış olacağız. O zaman antrenman kalitemiz ve sertliği biraz daha fazla olacak" şeklinde konuştu.
Her oyuncusunun değerinin aynı olduğunu, galibiyet için tüm oyuncularının teker teker alınlarından öptüğünü aktaran Günal, şöyle konuştu: "Bu tip maçlarda, özellikle bu maçta 20 gol yiyerek tamamlamak. 60 dakika boyunca mücadele etmek kolay bir şey değildir. Rakipler devamlı rotasyona giderken bizim böyle bir şansımız olmadığı halde bunu bize hiç hissettirmeyen sporcularımı ayrıca kutluyorum. Galibiyet tamamen onların eseridir"
Editör: Pusula Gazetesi