Zonguldak’ta 15 gün önce balık tutarken denize düşen amatör balıkçının cenazesi son yolculuğuna uğurlandı.
Zonguldak’ta amatör balıkçılık yapan 50 yaşındaki Mustafa Gülay, 14 Ekim günü arkadaşları ile birlikte Fener semtindeki kayalıklarda balık tutmaya başladı. Rüzgar ve şiddetli dalganın da etkisiyle dengesini kaybeden Gülay, denize düştü.
Bir süre yüzen Gülay, kendisini kurtarmak isteyen arkadaşlarına ilerideki kıyıdan çıkacağını söyleyerek yardım çağırmalarını söyledi. Dalga sebebiyle bir süre yüzen Gülay, ardından gözden kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri başta olmak üzere deniz polisi ve AFAD tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.
15 günün ardından Bartın’ın İnkumu beldesinde balık avlayan bir balıkçı erkek cesedi gördüğünü belirterek, durumu sahil güvenlik ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri erkek cesedini hastane morguna kaldırdı.
Bartın’a gelen yakınları ise talihsiz adamın cenazesini teşhis etti. Otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Mustafa Gülay’ın cenazesi, Zonguldak’a götürüldü. İkindi namazının ardından Terakki Mahallesi’ndeki Dağyolu Camii’nde kılınan Gülay’ın cenazesi, sevenlerinin gözyaşlarıyla defnedildi.


İnkumu Sahili’nde kıyıya vurmuş bir erkek cesedi bulundu. Karadeniz’de kıyıya vuran bir erkek cesedi olduğunu gören vatandaşlar, polise haber verdi. Bölgeye olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Bartın Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan cesedin kimlik tespiti gerçekleştirildi.
Cesedin geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ın Fener Mahallesi’nde kayalıklarda balık tutarken denize düşen ve halen bulunamayan Mustafa Gülay’a ait olabileceği şüphesi üzerinde durduğu öğreniüzerine, Gülay ailesi teşhis için Bartın'a çağırıldı. Aile, cesedin Mustafa Gülay'a ait olduğunu tespit etti. Gülay'ın cesedinin Zonguldak'a getirileceği öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi