Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "94 yıllık Ermeni düşmanlığını ortadan kaldıralım derken Azerbaycan´ı kaybetmek lüksümüz yoktur" dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, partisinin Zonguldak temsilciliğinin taşındığı yeni binasının açılışına katıldı. 25 kişilik partili topluluğun katıldığı toplantıda konuşan Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a uyarıda bulunarak, Başbakan´ın kralcı davrandığını ve bu tutumdan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
Bütün teşkilatları gezerek 2011 seçimlerine canlı teşkilatlarla girmeyi hedeflediklerini belirten Çayır, "Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi olarak muhtemelen yapılabilecek 2011 seçimine hazırlık anlamında bütün il ve ilçe teşkilatlarını gezerek canlı teşkilatları oluşturma çabası içerisindeyiz. Bütün Türkiye´de BBP; teşkilatlarıyla erken seçim dahil olmak üzere veya zamanında yapılacak genel seçimlerde hatırı sayılır bir oy almak, mutlaka iktidar olmak, eğer iktidar olamıyorsa iktidar ortağı olabilmek
için hiçbir baraj kaygısı taşımaksızın siyasi arenada var olma gücünü bulacaktır. Türkiye´nin mazlumların adalet kapısı olabilmesi için geçmişiyle, kendi koduyla ve coğrafyasıyla barışabilmesi için BBP´nin iktidarına ihtiyaç vardır. BBP iktidarında da Türk coğrafyasında, İslam coğrafyasında hiçbir gümrük duvarı olmayacak, hiçbir alışverişimize engel söz konusu olmayacak" dedi.

"AZERBAYCAN´I KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK"
Hükümetin son zamanlarda ortaya koyduğu tavrı ayaküstü projeler olarak gördüklerini belirten Remzi Çayır, "Elbette Türkiye komşularıyla dostluk içerisinde olmalıdır. Bu Türkiye´nin geleceği için çok önemlidir. Türkiye, çevresinde düşman olgusuyla bir yere varamaz. 94 yıllık Ermeni düşmanlığını ortadan kaldıralım derken Azerbaycan´ı kaybetmek lüksümüz yoktur. Hükümet Filistin´e gösterdiği ilgi ve alakayı Azerbaycan´dan, Türkmenistan´dan, Kerkük´ten sakınmamalıdır. Hükümet Doğu´ya ve Orta Doğu´ya yüzünü
çevirdiği kadar Orta Asya´ya da yüzünü çevirebilmelidir. İktidarlar sorumluluk aldıklarında ya Amerika´nın ya Avrupa Birliği´nin işaret ve sözleriyle hareket etmektedirler. ABD ve Avrupa Birliği´nin sözüyle hareket eden bu hükümet, acı olarak söylemeliyim ki, Azerbaycan´ı kaybetmek üzeredir" diye konuştu.

"AZERİLER ÜZGÜN"
Azerbaycan heyetiyle BBP Genel Başkanlığı´nda görüşme yaptıklarını belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çakır, "Azerbaycan heyetiyle genel merkezimizde görüşme yapılmıştır. Söyledikleri söz şuydu: ´Siz Azerbaycan´da yapılacak bir futbol maçında Türk bayrağının çöpe atıldığını görmek durumunda kalsaydınız ne yapardınız?´ Bir futbol maçında Azerbaycan bayrağının yasaklanmasının izahı yoktur. İzahın ötesinde polislerin Azerbaycan bayrağını vatandaşların ellerinden alarak çöp kutularına doldurmalarını
Azerbaycan´da üzücü bir durum oluşturduğunu söylemeliyim. Bunun müsebbibi mevcut hükümettir. Hükümet Suriye ile barışırken, Ermenilerle barışırken Türk dünyasını ne yazık ki unutmuştur. Sadece bu hükümet değil, Bahçeli´nin başbakan yardımcısı olduğu o koalisyon hükümeti de unuttu. Yıllardır Türk-İslam dünyası bizim için bir hayaldi, rüyaydı. Bizim kızıl elmamızdı" dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM
Hükümetin ortaya koyduğu ve süreci devam eden demokratik açılımın fiyasko olduğunun ortaya çıkacağını iddia eden Çakır, sürecin hüsranla sonuçlanacağını öne sürdü. Bölücü anlayışa asla izin vermeyeceklerini belirten Remzi Çakır, şunları kaydetti:
"Demokratik açılım adı altında hükümetin yürüttüğü politikanın da pek yakında göreceksiniz ki bir fiyasko olduğu ortaya çıkacaktır. Şimdiden birbirlerini suçlamaya başlamışlardır. Süreci, ´Sen tıkıyorsun, ben tıkıyorum´ diyerek DTP´lilerle AK Partililer birbirleriyle söz düellosuna girmiştir. Adına demokratik açılım dedikleri süreç hüsranla sonuçlanacaktır. BBP olarak bu ülkede yaşayan birey ister beyaz tenli olsun, ister esmer tenli olsun, ister Türkçe, isterse de Kürtçe konuşsun, kendisini nasıl ifade
etmek istiyorsa öyle ifade etsin. Ama bölünmeye, şu veya bu şekilde parçalanmaya yol açacak hiçbir anlayışa BBP izin veremez, bireysel özgürlüklerin önü sonuna kadar açılmalıdır."

PKK´LILARIN TESLİM OLMASI
PKK´lıların teslim olması konusunu da değerlendiren Remzi Çakır, "Başbakan dağdakileri indirecekmiş. Nasıl ve hangi usulle indireceği söylenmiyor. Dağdakileri indirerek barış sağlayacakmış. Peki bağdakiler ne olacak? Bu ülkenin asıl evlatları ne olacak? Demokratik açılımın arkasında bir kaos görüyorum" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan´a muhalif olan medya sahiplerinin hapishanede olduğunu söyleyen Remzi Çakır, Doğan Yayın Holding´in de baskı altında olduğunu belirtti. Hiçbir hükümette böyle ceza görülmediğini ifade eden Çakır, "Avrasya TV var, onun sahibi hapishanede. Kanal Türk´ün sahibi şu an içeridedir. Aydın Doğan´ın kanalı var. Bunlar baskı altında. Yıllardır süregelen durumlara bakın. Hiçbir hükümette böyle bir baskı ve ceza görülmedi. Başbakan´ın gittikçe kralcı ve baskıcı davrandığını ve farklılığa
tahammül etmediğini düşünüyorum. Kendisin Başbakan yapan Türk milleti, onun ortaya koyduğu bazı tavırlara kanmıştı. 3-4 ay hapiste yattığında demokrat insanlardan yardım dilenmişti. Başbakan derhal bu tavırlara son vermelidir. Bu tutum onun da sonu olacak, hükümetin de sonu olacak" dedi.
Basın toplantısının ardından, Çakır ve partililerin toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çakır´ın, toplantının ardından Karabük´e hareket edeceği öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi