Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından 2016-2017 futbol sezonu açılış töreni düzenlendi. 15 Temmuz sürecinin yanı sıra Türkiye genelinde İl HakemKurullarının yenilenmesi nedeniyle sezon açılışı düzenleme fırsatı bulamayan Zonguldaklı hakem ve gözlemcilerin en mutlu ve gururlu günlerinden birisi olan sezon açılışı Site Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdür Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, TASK Üyesi Tahir Buyurucu, Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Nurettin Demir, İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner ve kurul üyeleri, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, hakemler ve gözlemciler katıldı. Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir yaparken, konuklarda birer konuşma yaptı, ardından tüm hakem ve gözlemciler toplu olarak geleneksel yeni sezon fotoğrafı çektirdi. Programın ardından Kilise’de akşam yemeği yiyen hakem ve gözlemciler birlik ve beraberlik içinde yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundular.

NURETTİN DEMİR: “İki tarafı memnun edemeyiz”

Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, “Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçti. Bir tarafta bölücü terör örgütünün saldırıları diğer taraftan ise 15 Temmuz darbe girişimi. Spor camiası ve vatandaşlar olarak birbirimizle kenetlenmemizi ve birlikte olmamızı önemli bir dönemecinden geçtik. Gerekse son günlerde artan teröristlerin saldırıları gerekse 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve yönetimine karşı çıkan uğruna canlarına kaybeden bütün şehitlerimizin canlarına rahmet diliyor yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz hakemler olarak futbol ailesinin bir bireyi olarak özverili bir şekilde çalışmaktayız. Kazananın sevindiği kaybedenin üzüldüğü bir dönemde hakemlerimiz zor bir görevi üstleniyor. Hakemlik zor bir meslektir arkadaşlar. Hakemlerimiz saha da zorlu kararlar veriyor. Bu kararlarda her iki tarafı memnun etmesi oldukça güçtür. Hakemleri eleştirmek yerden yere vurmak çok kolaydır. Hakemlerin başarılı istiyorsak hakemlerimize yardımcı olmalıyız. Hakem sahada sadece maça odaklanırsa başarısız olur. Burada en büyük görev kulüplere ve bizlere düşmektedir. Hakemlerin ise çok çalışılıp adaletli olacaklardır. Sizlerin yanlış verdiği kararlar sadece sizleri değil bizleri de ilgilendirir” şeklinde konuştu:

İLKAY GÜNER “Ülkemiz zor süreçten geçti”

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı İlkay Güner, “İl hakem kurulunun geç atanması Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Genel Başkanın bu açılışa gelebileceği ihtimali ile sezonumuzu geç açtık. Ülkemizin geçtiği zor süreç malum. 15 Temmuz gecesi yaşanan alçakça darbe sonrası girilen süreçte ülkemizin birliği ve bütünlüğü bozulması açısında bur darbe girişimi vatandaşlarımızın sağ duyusuyla emniyet güçlerimizin katkılarıyla bertaraf edilmiştir. Ancak izlerin silinmesi oldukça zaman gerekiyor. Yapılan bu darbe girişiminde bu terör örgütüyle ilişkisi olanlar yataklık ve yandaşlık edenler tabi ki cezalandırılmalı. Zaten devletimiz yöneticilik girişimlerinde bulunuyor. Ancak camiamız bünyesinde onlarla en ufak ilişkisi olmayan insanlarda sebepsiz nedensiz oldukça yaralanıyorlar. Kendim kadar emin olduğum bir önce ki İl Hakem Kurulu Başkanım Metin Cevahirde bu konuda olmanın üzüntüsü ve incildi kırıldı. TFF tarafından bir takım görevlerinden alındı. Ortada bir suç bir kusur yok. Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı olsun” dedi.

AHMET KARAYILMAZ: “Hakemler adalet dağıtıyor”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yıldönümünü kutlayarak “Cumhuriyet Bayramının daha güzel daha neşeli olmasını ümit ediyorum. Bayramınızı tekrardan kutluyorum. Sizlerin futbolun adalet dağıtıcılarısınız. En zor kimsesiz arkadaşlarımız sahanın içerisinde vurun abalı gibi kimse yanınızda olamıyor ama dışarıda hep beraberiz. Birkaç gün içerisinde Amatör Spor Kulüpleri Başkanımız Fener sahasının ışılandırılması konusunda telefon etti. Bizden elimizi taşın altına hep beraber koyarak bugün itibariyle gece maçı oynanması konusunda bir sıkıntımız kalmadı. Tüm hakem ve gözlemcilerimize yeni sezonda sorunsuz ve başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

MUHARREM AKDEMİR: “Hakemlik zor bir meslek”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hakemlik mesleğinin zor bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Her meslek kendi içerisinde zordur. Hakemlik mesleği bir o kadar gerçekten zor bir meslektir. Sizler o sahaya çıktığınızda kimsenin baskısı olmadan sahanın içerisinde adalet dağıtıyorsunuz. Bundan eminiz. Çünkü ilk hakem kurulumuz gerçekten Zonguldak’ta çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Artık Türkiye hakemliği üst seviyelere çıktı. Daha düne kadar Avrupa’da bile maç yönetme izni vermeyen kurumlar dünya kupasına hakemlerimize görev veriyorlar. Bu da hakemliğimizin ne kadar geliştiğinin ne kadar güzel adalet dağıttıklarının o saha ya çıktıklarında mükemmel maç yönettiklerini göstergesi olarak FİFA bile görev veriyor. 2016-2017 Sezonunda hepinize başarılar dilerim. “

KEMAL DEMİR “Futbolun gelişmesinde herkesin katkısı var”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Tüm zorluklara rağmen Zonguldak amatör futbolunun gelişmesi için sporcusu olsun, hakemi olsun, dernekler olsun, tüm birimler olarak herkes elinden geleni ortaya koyuyor. Ayrıca Belediye başkanlarımızın da amatör futbola katkıları büyük. 2016-2017 futbol sezonunun başta hakemler, gözlemciler ve tüm spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

METİN MALKOÇ “Sizler varsanız bizler de varız”

Zonguldak Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, “Hakem ve gözlemciler olarak sizler amatör kümenin çilesini çeken kişilersiniz, bizler de amatör kümenin çilesini çeken yöneticileriz. Sizler varsanız bizler de varız. Yeni sezonda yağmur-çamur, yaz-kış emek sarfediyorsunuz. Sahada adalet dağıtıyorsunuz, her takıma eşit mesafede yaklaşıyorsunuz. Yeni sezonun tüm hakem camiasını hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi