Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi´nde yaşanan kavganın ardından Pusula´ya değerlendirme yaptı.
İlçe Başkanı Yaşar Balcı´nın, "Yaşanan olaylar Belediye Başkanı´nın provokasyonudur. Sevgi, barış, dostluk sözde değil, özde olmalı" sözlerine sert tepki gösteren Başkan Posbıyık; "O parti Yaşar Balcı´nın partisi değil, Cumhuriyet Halk Partililerin partisi. Üstelik ben 100 bin kişi tarafından seçilmiş 18 tane meclis üyesini arkama aldım, İlçe Başkanına teşekkür etmeye gittim. Ben provokasyonun böyle olduğunu bilmiyordum. Bana böyle öğretmediler. Ben meclis üyelerimle beraber çay içmeye gittim" dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaşanan olayı şu şekilde dile getirdi: "Belediye meclis toplantımız vardı ve o sırada telefonumuza ´üye listeleri partiye asıldı. İzleyebilirsiniz´ diye kayıtlar geldi. Bizde memnun olduk ve 18 tane meclis üyemizle birlikte partiye gittik. Ama listenin asıldığını görmedik. ´nasıl görebiliriz´ dedik. Arkada yönetim kurulu odası var oradan bakın ve sadece kendi isimlerinize bakabilirsiniz diğer isimlere bakamazsınız diyorlar. Bende konuşma yaptım. Burada 3 bin tane üye var. Özellikle bende partiye sonradan girdim. Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi´ne 5 tane milletvekili kazandıracağız diyorsak, bizim bu insanları bilmemiz lazım, tanışık olmamız lazım. Bunu birbirimizden gizlemenin bir âlemi yok. İnanıyorum ilçe başkanım geçmiş yıllarda olduğu gibi bu listeyi salona mahalle mahalle asar. Bizlerde listedeki arkadaşlarımızın kimler olduğunu öğreniriz" dedim. Balcı´da buna karşılık kalktı: ´Hayır. Genel sekreterin bana özel talimatı. Kimseye göstermeyeceksin sadece ismini vereceksin. Onun haricinde yönetim kurulundan çıkarmam" dedi. O arada içeride biri listeye bakmak istemiş ve sadece kendisini göstermek istemişler. O arada birden sesler yükseldi, kavgalar oldu. Beni balkon tarafına götürdüler. Olayları da tam göremedim. Sonra dedik ki ´Demek ki CHP çok başarılı olsun diye değil, küçük olsun benim olsun hesaplarıyla burada bize isim göstermeyeceksiniz. Bizde isim almıyoruz. Hayırlı olsun. Kendiniz çalın, kendiniz oynayın´dedik.
18 tane belediye meclis üyesiyle partiye gitmek provokasyonsa, ben o provokasyonu yaptım. O parti Yaşar Balcı´nın partisi değil, Cumhuriyet Halk Partililerin partisi. Üstelik ben 100 bin kişi tarafından seçilmiş 18 tane meclis üyesini arkama aldım İlçe Başkanına teşekkür etmeye gittim. Ancak bize listeyi göstermediler. Belediye meclis üyeleriyle Yaşar Beyin mekânı olarak kabul ettiği CHP´ye gitmek provokasyonsa kabul ederim. Ben provokasyonun böyle olduğunu bilmiyordum. Bana böyle öğretmediler. Ben meclis üyelerimle beraber çay içmeye gittim."
Editör: Pusula Gazetesi