Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Salih Alemdar, okullarda bedel eğitimi saatleri azaldıkça öğrenci olaylarının artığını söyledi.
Alemdar, "iddia ediyoruz okullarda sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlere yeterince yer verilmezse öğrenci olayları okulda, okul çevresinde ve sokaklarda artarak devam edecektir" dedi.


´Çocuklarımız yarış atı değil´
Sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlerin azalması nedeniyle öğrencilerin agrasifleşmeye meyilli olduğunu Alemdar; "2005 yılında MEB ilköğretim okullarında beden eğitimi derslerini 1 saate indirdikten sonra okullarda ve okul çevresinde öğrenci olayları artmaya başlamıştı.
Çocukların sportif, sosyal ve sanatsal etkinliklerini hiç kimse sormuyor. Son yıllarda çok yüksek bir oranda artarak devam eden çocukların ruhsal ve psikolojik sıkıntılarının nedenleri samimi bir şekilde ele alınıp masaya yatırılmıyor.
Öğrenci olaylarını sadece polisiye tedbirlerle çözmeye çalışanlar sonunda duvara tosladıklarında akılları başlarına geliyor. Resmi yetkililerde iyi biliyor ki okullu gençlerin çoğu ruhsal bunalımda ve psikolojik sorunları var.
Sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle yoğrulup enerjisini harcayamayan okullu çocuklar sonunda maalesef kişiliksiz, saldırgan, bencil, paylaşamayan, sevgi ve saygıyı bilmeyen, psikolojik ve ruhsal bunalımlara girerek; sigara, alkol ve uyuşturucu batağına saplanıyor" dedi.

´Öğretmenler maaş karşılığı ders bulamıyor´
Okullarda beden eğitimi derslerini haftada bir saate indirmek dünyaya tahta gözlükle bakanların işi olduğunu belirten Alemdar; "İlköğretimde okullarında beden eğitimi derslerini 1 saate indirilmesine beden eğitimi öğretmenlerinin ve sendikaların 2005 yılında tepkisi nedeniyle 4.ve 5. sınıflarda 2 saate, 6,7 ve 8. sınıflarda da 2 saate çıkarılacağı açıklanmıştı. Binlerce beden eğitimi öğretmeni görev beklerken, okullardaki mevcut beden eğitimi öğretmenleri maaş karşılığını dolduracak ders bulamıyor.
Siyasi irade ve MEB´nın yanlış uygulamaları sonucu okullarda okutulmasına karar verilen yeni derslere yer açmak için başta beden eğitimi, resim, müzik gibi derslerin haftalık saatlerinin azaltılması eğitim uzmanlarının işi değil, siyasetçinin işidir. Türk Eğitim-Sen sendikası beden eğitimi öğretmenlerinin yerelde ve genelde bu konuda vereceği her tepkiye destek olacaktır" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi