ŞENOL DEMİR: “TURU GEÇEMEZSEK DAHA İYİ OLUR”

Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor maçı öncesinde “Turu geçemezsek daha iyi olur” açıklamasıyla büyük tepki toplamıştı. Demir Zonguldakspor’un kısıtlı kadrosuyla kupada gruplarda mücadele etmesinin takımın ligde geleceği için sıkıntı yaratacağını söylemiş, Büyük takımlarla oynanacak maçların öncesinde ve sonrasında futbolcuları lige motive etmenin zor olduğunu dile getirmişti. Büyük takımlara karşı her futbolcunun oynamak istediğini, oynamayan futbolcunun da haksızlığa uğradığı gerekçesiyle küsebileceğini anlatmaya çalışmıştı. Ancak Şenol Demir’in bu açıklaması bazı taraftarlar ve camiada tepki toplamıştı.

Şanlıurfa maçına tamamen yedek kadro ile çıkmasına rağmen 89.dakikaya kadar 1-0 öne olan Zonguldakspor son 2 dakikada yediği 2 şanssız golle de turu kaybetmişti.

ŞENOL DEMİR HAKLI ÇIKTI

Teknik Direktör Şenol Demir’in söyledikleri haklı çıktı. Son iki haftada alınan seri galibiyetler ve alınacak başarılı sonuçlar Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edilmesi halinde gelmeyebilirdi. Hem kupadaki gruplarda, hem de ligde takım hem motive hem de güç olarak dağılabilirdi. Zonguldakspor şu anda ise topladığı 13 puanla 6.sırada ve Play-Off'u kovalıyor.

AYNI OLAY SAMSUNSPOR’A YAŞANDI

Samsunspor Teknik Direktörü Osman Özköylü Samsunspor’un Menemen Belediyespor ile oynayacağı maça hazırlık maçı olarak baktıklarını, gruplara kalmayı düşünmediklerini söyledi. İşte o açıklamalar:

OSMAN ÖZKÖYLÜ: “GRUPLARA KALMAK İNTİHARDIR”

Samsunspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Samsunlu muhabirlere, "Bu kulüp için gruplara kalmak tamamen intihardır. Bunu net söylüyorum. Gerçekçi konuşmak gerekirse kısıtlı bir kadroyla maçlara çıkıyoruz. Gruplara kaldığımızı sayarsak karşımıza Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş gelebilir. Biz ligde kalmak için mücadele eden bir takımız. Her oyuncumuzu zinde tutmamız lazım. İnsanlar maç takvimine bakmadan yorum yapabilirler. Sadece 27 Kasım Aralık ayının 28’i arasında tam 9 maç oynamak zorundasınız. Yani biz 3 günde bir maç oynayacak durumda değiliz. Böyle bir fiziksel yapımız kesinlikle yok. Yani hem gruplara kalıp burada Samsunspor’u küçük duruma düşürecek sonuçlarla karşı karşıya kalmak istemiyorum" dedi.

ŞİMDİ KİM HAKLI

Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir’in “Turu geçemezsek iyi olur” açıklamasının ardından büyük tepki gelirken, Osman Özköylü’nün “Gruplara kalmamız intihar olur” açıklaması camiada alkış topladı. İki teknik adamda takımının geleceğini düşünürken Demir, tepki, Özköylü alkış aldı. PEKİ HANGİSİ DOĞRU!

Editör: Pusula Gazetesi