Zonguldak Diyabetliler Derneği Çaycuma Şubesi açıldı. Açılışa Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, SP Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri ve doktorlar katıldı.
Açılışa katılanlara ücretsiz olarak şeker taraması yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Hasan Yaman; "Edindiğim bilgiye göre dünyada 140 milyon diyabet hastası var. 2025 yılında 300 bin olacağı tahmin ediliyor. Diyabet hastalarının üçte biride hasta olduğunu bilmiyormuş. Bu nedenle bu derneğin diyabet konusunda bilinçlendirmeye faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Çaycuma Diyabetliler Derneği Başkanı Cemalettin Çakar ise derneğin kurulmasına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederek; "İlçemizde çok fazla diyabet hastası var. Fakat bugüne kadar hiçbir faaliyet yapılmamış. Bizler dernek olarak yirmi dört saat çalışma yapacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu ise diyabetin çok farklı bir hastalık olduğunu söyleyerek; "Diğer hastalıklar farklı olduğu için böyle bir dernekleşmeye ihtiyaç görülüyor. Zonguldak, Devrek, Ereğli ve Çaycuma´da şubelerimiz var. Birkaç kişiyle kurduğumuz Zonguldak´taki derneğimiz 2006 yılından beri 2 bin 342 üye sayısına ulaştı. Bu hasatlığın olmazsa olması eğitimdir. Onun ardından beslenme, egzersiz ve düzenli ilaç kullanmak gelir. Böylelikle hastaların uzun ömürlü olmalarını sağlayabiliriz. Eğitim olmadan bu üç öğeyi yapamazsınız. Dernek olarak gruplar halinde diyabet hastalarımıza seminerler veriyoruz. Çaycuma´da başta Kaymakamımız olmak üzere gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyoruz. Diyabetle yaşamak zorunda olduğumuz için gerçekten böyle bir derneğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi