Zonguldak Belediyesi’nin CHP grup toplantı önceki akşam parti binasında yapıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in bazı bilgiler paylaştığı toplantıya katılım az oldu. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri uzun zamandır gündemde olan İncivez Mahallesi’ndeki imar izinleriyle ilgili oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği olur ile inşaat yapılabileceği yönündeki imar komisyonu kararı üzerine yaklaşık bir saat tartışan üyeler bir çok kontrol şartının uygulanması şartıyla olumlu görüş belirtti. Bazı üyeler ise çekincelerini paylaştı.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in gündem dışı açtığı bir diğer önemli konu ise Zonguldak’ın ilk AVM’si Esas67 Burda’nın hemen yanında Carrefour’un da içinde bulunduğu Diamond Center oldu.

Başkan Akdemir yapılması gündeme gelen düzenlemenin meclise getirilmesini isterken meclis üyeleri ise bunun için meclise gerek olmadığını ilgili dairenin vereceği kararında yeterli olduğunu savundu. Kamuoyu ve basında yaşanan tartışmaların da gündeme geldiği toplantıda Başkan Akdemir’in sorumluluğu üzerinden atmak istediği görüldü.

Esas67 Burda ve Dedeman Otel için 26.5 metre imar hakkı alan Demir ailesi, Davut Acar’ın Diamond Center’ına itiraz ediyordu. AVM’yi sattıktan sonra bu alanı almak isteyen Demir ailesi şimdi 7.5 metrelik imarı yükseltmek için belediye nezdinde çok ciddi görüşmeler yapıyor. 7.5 metrelik imarı Dedeman Otel’i emsal göstererek yükseltmek isteyen Demir ailesi, kısa sürede inşaata başlamak istiyor.

Editör: Pusula Gazetesi