Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı; işletmelere destek olmaya devam ediyor.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı; Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta iş sahibi olmak, işlerini büyümek isteyen küçük ve orta ölçekli firmalara destek olmaya devam ediyor. Bartın'da 2005 yılından bugüne faaliyette olan Akasya Ayakkabı işletmesi; 12 personel ile başladığı çalışma hayatına BAKKA desteğiyle işlerini büyüterek, 180 personel ile iş hayatına devam ediyor.
2010 yılında BAKKA ile tanıştıktan sonra hızlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Akasya Ayakkabı Firması Müdürü Necati Sandıkçı, "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2010 Yılı Mali Destek Programları Proje teklif çağrısına hazırladığımız proje 1 milyon TL'lik bir projeydi. 1 milyon TL'lik projenin 460 bin TL'si ile projemizi yaptık, makinalarımızı alarak gerekli istihdamı sağladık. BAKKA ile gündemi takip ediyoruz. Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları, Ekonomi Bakanlığı Teşvikleri ve Ajans faaliyetleriyle alakalı bilgiler alıyoruz. Açılan proje teklif çağrıları veya teşvikler doğrultusunda işimiz ile ilgili başvurularımızı da yapıyoruz. Bize bu konuyla ilgili Bartın Yatırım Destek Ofisinden uzmanlarından da bilgiler geliyor. Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleşen ve Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörünün üyesi olduğu Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kurulu çalışmaları kapsamında Ayakkabı- Saya sektöründe başarılı firmalar ile de Konya'ya teknik gezi düzenledik. Bu teknik gezi kapsamında 12 kişilik ekiple 2 günlük gezi programımızı tamamladık. Çok faydalı oldu. Özellikle saya ve ayakkabı imalatı yapan arkadaşlar bu işin nasıl yapıldığını, özellikle de KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kurulu) kurulunun dernekleşme ya da kooperatifleşme adına verdiği bilgiler doğrultusunda bu işlemlerin nasıl yapılacağını yerinde gezerek ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk. Sonuç olarak, 2005 yılında 5084 teşvik yasasıyla Bartın'da faaliyete başladık. Yaklaşık 12 kişilik bir ekiple başlayan çalışmalarımız bugünlerde 180 kişiye kadar çıktı. Ayakkabı ve bot üzerine imalat yapmaktayız" dedi.
Subaşı: "Mali destek programları firmamızın gelişmesine büyük katkıda bulundu"
BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisinin katkılarıyla Türkiye'nin ilk 5 markası içinde olduklarını ifade eden Akasya Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Subaşı, "Ayakkabı sektörüne 1981 yılında başladım. Ondan önce memuriyet hayatım oldu. 1981 yılında ayakkabı alım satımı ile ticaretimizi geliştirdik. 2005 yılında Bartın teşvik bölgesi ilan edilmesiyle Bartın'da yatırım yapmaya karar verdik. Bu dönemde işimizin gelişmesinde BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisinin bizlere katkıları oldu. Mali destek programları bugün firmamızın gelişmesine büyük katkıda bulundu. BAKKA yatırım desteğiyle makine konusunda yeni makinalarımızın devreye girmesiyle kendimizi iyi bir noktaya taşımamıza çok büyük katkı sağladı. Hem personel olarak hem de üretim kalitesi olarak bir artı kaydettik. Bugün Türkiye'nin ilk 5 markası içinde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi