MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, MHP'nin yapılacak ilk genel seçimde tek başına iktidar olacağına inandıklarını söyledi.
MHP Kastamonu teşkilat temsilcileri, Cide ilçesinde MHP Cide İlçe Başkanı Şaban Yıldırım'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, düzenlenen toplantıda MHP'nin 12 Ocak 2016 tarihli MYK kararına istinaden 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak büyük kongresinin demokratik zeminde, Ekim 2016 tarihinde de başlayacak ilçe kongreleri akabinde gerçekleştirilecek il kongreleri ve nihayetinde MHP büyük kongresi sonucu süzülerek ortaya çıkacak ülkücü iradeyi ortaya koyacağını söyledi.
Maşalacı, "18 Mart 2018'de gerçekleştirilecek olağan kongrenin nüvesini teşkil edecek ilçe kongrelerimiz akabinde ki il kongremizin teması "Hakkın yolunda, Milletin yanında, Ezelden Ebede, Milliyetçi Hareket Partisi, Milletin Temsilcisi" adı ile anılacak, kullanılacak temalar, afişler vb. unsurlar bu çerçevede olacaktır. Partimizin kongreleri son derece düzenli, intizamlı, tertipli bir şekilde gerçekleşecektir. Türkiye'nin içinde bulunduğu en buhranlı dönemden Türk Milliyetçilerinin engin feraseti, teşkilatlı bir şekilde, birlik/dirlik içerisinde olduğu takdirde, söz ve söylem birliğinin sağlanması gerekmektedir. Ülkemizin milletimizin felah kapısı MHP ve Ülkücü Hareket olacağı tabiidir. MHP'nin yapılacak ilk genel seçimde tek başına iktidar olacağına teşkilatımızın özgüveni tamdır. Gönüldaşlarımız ile beraber birliği dirliği sağlamakta teşkilatlarımızın temel görevidir. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışının sahipleri olan Türk milliyetçileri, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, milletin hakkını hukukunu korumakta ona göre siyaset yürütmektedir. Son günlerde gündeme gelen başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar esasında MHP'nin, Türkiye'nin doğru bir minvalde yürümesinin sağlanmasına ilişkin çizgisinde, siyaset yapış tarzında, öteden bu yana ifade ettiği söz ve söylemlerin devamı mahiyetinde değerlendirilmesi gereken bir şekilde anlaşılması icap etmektedir. MHP'nin lideri, Türkiye'de fiili olarak başkanlık sisteminin uygulanmaya çalışıldığını, bu fiili durumun anayasanın çiğnenmesi sonucunu doğurduğunu, bu düzlemin siyaseti ve devlet yaşamını olumsuz olarak etkilediğini, ifade etmişlerdir. Tartışmalarla yorulan kamuoyunun rahatlatılması gerekliliği, toplumun gerginliğinin giderilmesinin yolunun siyaset kurumu ile gerçekleşebileceğini, siyaset kurumunda ise yetkili siyasilerin hükümet olduğu gayet açıktır. Hükümetin yeni anayasa ile ilgili olarak zaman zaman girişimlerinin olduğu ancak bu girişimlerin nihayete ermediği, TBMM'ne gelecek tasavvurlarının, anayasa tekliflerinin, başkanlık sistemi ile ilgili tasarılarının ortaya konulması gerektiğinde açıktır. Hükümetin gerek anayasa, gerekse başkanlık sistemi ile ilgili ortaya koyacağı tasarısının ne olduğu kimse tarafından bilinmemekte olup, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. MHP eksiklikleri ile beraber, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemden yana olduğu, bu fikri öteden beridir savunduğu açık ve nettir" dedi.
Toplantıda ayrıca Maşalacı, partililerin istek ve taleplerini dinleyerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi