Düzce Belediyesi ve Düzce Ticaret Odası işbirliği ile hazırlanan "Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi" markadan hibe almaya hak kazandı. Projenin uygulanması için Düzce Belediyesi proje sözleşmesinin imza törenine davet edildi.
Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Düzce Belediyesi ve Ticaret odası ortaklığında hazırlanan "˜'Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi'' Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanarak proje sözleşmesi imzalanmaya davet edildi.
Konuralp tarihi kent meydanının turistik bir vizyon edinmesi, Kent belleği açısından önemli olan tarihi yapıların özgün hali ile sergilenmesi somut olan kültürel mirasın belleklerde bir sonraki nesile doğru aktarılmasının sağlanması amacıyla uygulanacak proje ile Konuralp' te bulunan Tarihi hamam, Ayan Topçuzade Mehmet Ağa Çeşmesi, Roma dönemine ait olan bir diğer tarihi çeşme ve türbenin restorasyonu yapılarak gün yüzüne çıkarılması sağlanacak. Ayrıca kent meydanında 2 bin 46 metrekarelik bir alanda yapılacak olan çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile meydanın devamında bulunan Antik tiyatro ile birlikte Açık Hava Müzesi özelliğinde sunulması ve tanıtılması, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi, projenin faaliyetleri arasında yer alacak.
"Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi" ile Düzce Belediyesinin bir diğer projesi olan "Doğu Marmara Antik Kent projesi" ile Konuralp'te yapılması planlanan fiziksel düzenlemeler oldukça genişletilmiş olacak. Konuralp'in Turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için gerekli maddi destek bu projeler sayesinde elde edilecek. Konuralp'in çehresini değiştirecek ve tarihi vizyonunu geri kazandıracak projelere ilişkin çalışmalar Düzce Belediyesi AB Proje ofisi tarafından sürdürülüyor.
Editör: Pusula Gazetesi