Bartın Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bartın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Bartın-KETEM) kanser konusunda kadınları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla yaptığı eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.
Bartın KETEM Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Hasan Kendirli ve Bartın KETEM Eğitim Ekibi tarafından Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Bartın Merkez İlçe Toplum Sağlığı, Bartın Devlet Hastanesi, Amasra Toplum Sağlığı Merkezi, Bartın Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ulus Toplum Sağlığı Merkezi, Ulus Devlet Hastanesi, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi bayan personellerine yönelik meme kanseri ile ilgili eğitimler yapıldı. Eğitimlerde, "Meme Kanseri, Meme Kanserinin Belirtileri, Meme Kanserinden Korunma Yolları, Erken Teşhis İçin Yapılması Gerekenler, Kendi Kendine Meme Muayenesi Nasıl Yapılmalı ve Nasıl Öğretilmeli" konularında slaytlar eşliğinde verilen teorik eğitimin ardından tüm katılımcılara meme muayene maketi üzerinde meme muayenesi uygulaması yaptırıldı.
Ayrıca Kadın Doğum Hastanesinde Bartın KETEM ekibi tarafından "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi" hakkında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi