CHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı´nda kavga çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´nda olağan kongre sürecinin başlaması ile birlikte üye listelerinin asılmadığını öğrenen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık beraberinde kalabalık grupla ilçe başkanlığına geldi. Burada partililerle selamlaşan Posbıyık, İlçe Başkanı Yaşar Balcı´yı bekledi. Daha sonra partiye gelen İlçe Başkanı Yaşar Balcı, kongre sürecinin başladığını söyledi.
Belediye Başkanı Posbıyık da konuşmasında "Sevgiden, barıştan, dostluktan yanayız. Kavgayla bir iş yapmayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Balcı, üye listelerinin başkan odasında olduğunu, isteyen herkesin burada listelere bakabileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Posbıyık ise, listelerin başkan odasında değil salonda duvarlara asılmasını ve herkesin istediği gibi rahat rahat listelere bakmasını söyledi. Bu sırada CHP´li üye Tevfik Elmasay, kendisine listelere bakamayacağının söylendiğini öne sürerek bağırarak başkan odasından çıkıp salona geldi. Bunun ardından salonda bağrışmalar oldu.
Başkan Yaşar Balcı´nın babası olduğu öğrenilen kişi de Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a laf attı. Bunun üzerine salon bir anda karıştı. Partililer birbirlerine tekme tokat girerken diğer partililerin de araya girmesiyle kavga daha da büyüdü. Çıkan kavga nedeniyle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri balkon tarafına geçerek kavgadan uzak durmaya çalıştı. Bazı partililer kavgayı ayırmaya çalıştı. Yaşar Balcı da kavga sırasında odasına çekildi. Partililer 10 dakika kavga
ettikten sonra yatışarak partiden dışarı çıktı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri parti binasından çıkarak belediyeye gitti.
Bu arada parti binası önünde de partililer tekme tokat birbirine girdi. Ahmet Karabacak isimli üyenin oğlu Oytun Karabacak, babasına vurduğunu iddia ettiği parti üyesine vurmaya başladı. Olay yerine gelen polisler kavga edenlere müdahale etti. Polis, kavgaya karışanların sakinleşmemesi nedeniyle kelepçeleyerek İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürdü. Partililer birbirlerinden şikayetçi oldu.
Editör: Pusula Gazetesi