Etkinliğe, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam’ın yanı sıra İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure etkinliğinin beldede geleneksel hale geldiğini ifade eden Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam; “Muharrem ayı içerisinde olduğumuz için böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlik başta Çaycuma İlçe Müftümüz ve din görevlileri sayesinde olmuştur. Kerbela olayı hepimizin içini yakan bir gün olarak akıllarımızda kalmıştır. Bu günü anlamlı hale getiren tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Aşure şifadır, işlerimizin yoğunluğundan dolayı böyle bir zaman tertipledik. Böyle aktivitelerin devamını yapacağız” diye konuştu.

Aşurenin önemine dikkat çeken Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ise, “Aşure ayı ve Muharrem ayının son günlerini idrak ediyoruz. Muharrem ayının en güzel özelliklerinden biriside aşuredir. Aşure birlik, beraberlik ve kaynaşmanın sembolüdür. Aşurenin içerisinde birçok farklı çeşit ve tat vardır. Bu içindeki özel tatlar bir araya gelerek tek bir tat oluştururlar. Aşure toplumsal bütünlüğü açısından çok önemlidir”dedi.

Çaycuma Ensar İlahi Gurubu’nun seslendirdiği ilahiler ve duanın ardından aşure ikramında bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi