Düzce il genelinde Taekwondo sporu yapan sporcular bir üst kuşağa çıkabilmek için kıyasıya yarıştı.
18 Temmuz spor salonunda yapılan kuşak yükseltme turnuvasına 200 Taekwondocu katıldı. Bir üst kuşağa çıkmak isteyen Taekwondocular, hem kendi kuşaklarının hareketlerini yaparken hem de karşılarına çıkan rakipleri ile kıyasıya mücadele ettiler. Kuşak yükselme turnuvasının sonunda ise mindere çıkan minik taekwondocular, birde gösteri sergilediler. Minik Taekwondocuların hünerleri ise göz kamaştırdı.
Turnuva ile ilgili bilgiler veren Taekwondo Antrenörü Hakan Şengönül, "Taekwondo Federasyonunun talimatlarında yer alan ve yılda üç defa düzenlenen kuşak yükselme turnuvasını yaptık. 200 Sporcu bu turnuvada bir üst kuşağa yükselebilmek için mücadele ettiler. Çocuklarımız gayet güzel performans sergilediler ve başarılı oldular" dedi.
Düzce Taekwondo İl Temsilcisi Kemal Yolay ise Düzce'de taekwondo sporuna yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. Yolay, "Düzce'de Taekwondo sporuna yoğun ilgi var. Bu kapsamda hedefimiz Düzce'de Taekwondo sporunu çok üst seviyelere çıkartmak ve önemli turnuvalarda madalya kazanarak Türkiye'de Düzce'nin bu sporla anılan bir il olmasına sağlamak. Taekwondo'ya desteklerinden dolayı Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'ye de çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
Çocukları kuşak yükseltmek için minderde ter dökerken veliler ise gözlerini kırpmadan çocuklarını izlediler.
Editör: Pusula Gazetesi