Bartın Limanının aktivitesinin artırılması için toplantı düzenlendi. Toplantıda Bartın Limanının ekonomiye katkısının artırılması için gerekli projeler tartışıldı.
Bartın Valisi İsa Küçük başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Salih Armağan Kurgan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksöz, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Vahdet Yıldırım, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Liman Başkanı İrfan Kızıltaş ve ilgili yetkililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İsa Küçük, "Bartın Limanımızdaki ithalat ve ihracat kapasitemizin daha iyi kullanılması için karşılaştığımız sorunların tespit edilmesi, bugünkü kapasitesinin daha iyi kullanılması için alınması gereken tedbirlerin alınarak uygulamaya geçirilmesini hep birlikte değerlendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Limandaki otoritenin iş ve işleyişinin koordine içerisinde devam ettirilmesi için zaman, zaman bir araya geleceğiz. Bartın Limanımız boşaltma ve yükleme kapasitesi olarak yılda yaklaşık 2 milyon tona cevap verecekken, şu an bu kapasite yaklaşık 1 milyon tondur. Bu da göstermektedir ki, mevcut kapasitenin ancak yüzde 50´sini değerlendirmekteyiz. İlimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından Bartın Limanı çok önemlidir. Bu atıl kapasiteyi kullanmak istiyoruz. Valilik olarak bizler ve diğer tüm yetkililerimiz aynı hedefe kilitlenmeliyiz, özel sektör temsilcilerimizin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmalıyız. Valilik olarak bu doğrultuda bir çalışma yaptık. Limanımızda ithalat ve ihracat yapan özel sektörün görüşlerini aldık. Kamu olarak bizden beklentilerini, neler yapılması konusundaki düşüncelerini dinledik" dedi.
Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Limandaki özel sektörün, liman hizmetlerinin 7 gün 24 saat esasına dayanması, gümrük muayene işlemlerinin hızlandırılması, narenciye gemilerine bu mevsimde öncelik verilmesi, depolama, yükleme ve boşaltmanın daha hızlı yapılması, gıda malları ithalatı konularındaki isteklerinin olduğunu söyledi. Toplantıya katılanlar Bartın Limanının aktivitesinin artırılması yönündeki görüş ve önerilerini toplantı heyeti ile paylaştı.
Editör: Pusula Gazetesi