Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan geçtiğimiz günlerde Zonguldak ilinin sistematik olarak küçültüldüğünü ve 2033 yılında Zonguldak Merkez nüfusunun 55 bine kadar düşürüleceğini iddia etmişti. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü etkinliği kapsamında düzenlediği kahvaltıya katılan Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar'a sorulan bu konu üzerine Sayın Ulupınar ; "Cevap vermeye gerek duymuyorum. Sadece üniversitede ki öğrenci sayısı o yıllarda 55 binin 2 katı olur diye düşünüyorum" demişti. Bunun üzerine açıklama yapma gereksinimi duyan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan; "Milletvekilinin bu sözleri beni incitmiştir. Bence bu konulara asıl Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un değinmesi gerekir. Zeki Tosun'un artık ayaklarının üstüne basması lazım' dedi.

'MİLLETVEKİLİNİN BU SÖZLERİ AÇIKÇA BENİ İNCİTMİŞTİR'

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Zonguldak'ın üzerinde bir takım kara bulutlar olduğunu biliyoruz. Ne yapıyorsak bu kara bulutları dağıtmak için yapıyoruz. Bu nüfus olayı bunlardan bir tanesidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir mesnede dayanmayan hiç bir açıklama yapmadık. Yine aldığımız bilgi dahilinde bunu kamuoyuyla paylaşmak istedik. Fakat Sayın Milletvekilimin 'bu sözleri kaile bile almıyorum' sözleri açıkçası beni incitmiştir. Dolayısı ile bizim söylediğimizi iyi okuyup anlaması lazım. Gazeteci arkadaşlarımız kendisine nasıl bir soru yönelttiler de böyle bir cevap verdi. Orasını bilmiyorum ama benim bu konuyla ilgili söylemiş olduğum şey şuydu; 'Zonguldak Merkez İlçe nüfusunun 55 bin olarak planlandığını' söylemiştim. Dolayısı ile kendisi diyor ki; 'Bülent Ecevit Üniversitesi'nin öğrencilerini baz alırsanız bu nüfusun iki katı olur' diyor. Fakat Sayın Milletvekilim bilmediği bir şey var. Bülent Ecevit Üniversitesi'nin öğrencileri misafir öğrencilerdir. Bunlar Zonguldak nüfusuna kayıtlı öğrenciler değildir. Dolayısı ile Bülent Ecevit Üniversitesi okuyan öğrenciler Zonguldak nüfusunda sayılmış olsaydı, bugün Zonguldak ilinin nüfusu 1 milyonun üzerinde olurdu veya bildiğim kadarıyla şuan 33 bin öğrencisi var. Zonguldak tabelası 108 biz yazıyor. Nüfusunun 141 bin yazması gerekiyor. Sayın vekilimin kaçırdığı yer burası. Yani üniversite öğrencileri Zonguldak nüfusuna kayıtlı değildir. Kendileri iktidar döneminde 2002'den 2016 yılına kadar Zonguldak'ı nüfus olarak getirdikleri yere oransal olarak baktığı zaman bizim söylediğimiz tarihe kadar bu şartlar kendiliğinde oluşuyor. Bu bakımdan Sayın Milletvekili Özcan Ulupınar'ın bu kaile almıyorum, ciddiye almıyorum açıklamaları bana göre yanlış olmuştur. Biz burada Zonguldak'ın menfaatleri yönünde bir şeyler yaparken, kendilerinin de elini güçlendirmeye çalışıyoruz. Gidip kendi bürokratlarına sorsun. Neden böyle söylendiğini kendi bürokratlarından öğreneceklerdi.

'ZEKİ TOSUN'UN ARTIK AYAKLARININ ÜSTÜNE BASMASI LAZIM'

Sonuçta bu arkadaşlarımız milletvekili, yarın seçilmeye bilirler. Sonuçta vekil diyoruz kendilerine, asil değiller. Dolayısı ile Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun Beyefendi'nin bir inisiyatif alması gerekiyor. Kendisinin artık bu işlere cevap vermesi gerekiyor. Milletvekilleri geliyorlar, bizlerin söylemiş olduğu konular üzerinden bir değerlendirme yapıyorlar ve Ankara'ya dönüyorlar. Burada işin sahibi il başkanıdır. Zonguldak ona bağlıdır. Zonguldak'a giren çıkan bu konularla ilgili kendisinin inisiyatif alması lazım.Sayın Zeki Tosun'un artık ayaklarının üstüne basması lazım. Masaya yumruğunu vurması lazım. Bu işlerle de biraz kendisi ilgilensin. Milletvekilimizin söylemiş olduğu sözleri kendisine sorulan soruda ki eksiklikten dolayı olduğunu düşünerek cevaplıyorum. Bülent Ecevit'in öğrencileri Zonguldak nüfusuna kayıtlı değildir. Bu bakımdan milletvekilimiz açıklamalarımızı tam okuyup cevap verirse kendisi açısından da faydalı olacaktır. En azından ters köşeye düşmeyeceğini umduğumdan böyle söylüyorum.

'PARTİ POLİTİKASI VE GENELGELER DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDEN BİR İL BAŞKANIYIM'

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin uyumundan bahsetmiş. 'Genel başkanından feyiz alsın' gibi bir şey söylemiş. Teşekkür ediyorum. Ben 1997 yılından beri aktif siyaset yapıyorum. Öncesini saymıyorum 19 yıldır Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile çalışıyorum. Ben kendisini zaten örnek almışım. Genel Başkanımızın söylemiş olduğu söylemleri parti politikası, genelgeler doğrultusunda hareket eden bir il başkanıyım. Bunu da şöyle algılamasınlar. Biz her şeyi bunların istediği ölçüde yapacak değiliz. Biz Zonguldak'ın menfaatleri doğrultusunda bütün muhalefet anlayışımızı, hukuk sistemi içerisinde, demokratik zemin içerisinde devam ediyoruz.Dolayı ile gerek TTK konusunda , gerek rödevanslar ilgili olsun her söylediğimiz konuda haklı çıktık. Bizim söylediğimiz yere kendileri de gelmişlerdir. Bizim kadar kendileri de araştırmacı oldukları taktirde herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Editör: Pusula Gazetesi