Bartın'da ata sporu okçuluğa gönül veren Kemankeşler grubu, merak eden herkesi atış yapmaya davet etti.
Bartın'da ata sporu okçuluk ilgi görüyor. Onlarca genç okçuluğu öğrenmek için çaba sarf ediyor. Okçuluğun ata sporu olduğuna dikkat çeken Kemankeşler üyesi Fatih Öztürk, "Biz kemankeşler grubu olarak atalarımızdan gelen ve unutulan peygamber sünneti okçuluğu Bartın'da yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Valimiz ve gençlik spor il müdürümüzün destekleri ile haftada 2 gün bu salonu bize tahsis ettiler ve atış yapıyoruz. Okçuluğu merak eden ve öğrenmek isteyenleri gençlik merkezimize atış yapmak için bekliyoruz. Biz de atalarımızdan kalan bu mirası devam ettirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda okçuluk peygamber sünneti olduğu için peygamberimizin sünnetini de ifa etmeye çalışıyoruz" dedi.
Hüseyin Yaman ise okuçulukta bir diğer amaçlarının, ülkemizdeki milli okçuluk sporumuza katkı sağlamak ve genç nesilleri buraya çekip olimpik okçuluğa sporcu hazıralamak olduğunu belirtti.
Geleneksel okçuluk tarihte av olarak çıkmış daha sonra düşmanı vurmaya ve tahrip etmeye yönelik bir savaş sanatı olduğunu ifade eden Caner Menderes, "Biz okçuluğu Bartın'da geliştirmeye çalışan bir ekibiz ve elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Kemankeşler grubu, atış yapmak isteyenleri haftada 2 gün akşam saatlerinde Ömer Tepesinde bulunan gençlik merkezine davet ederek, ön temel eğitimin ardından atış yapabileceklerini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi