Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bisiklet kullanımını artırmak için çalışmalar yapan Çaycuma Belediyesi, bu kez kendi personeline bisiklet dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki bisiklet dağıtım törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Alagöz, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan ve daire müdürleri ile belediye personeli katıldı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, törende yaptığı konuşmada, Çaycuma’nın bir bisiklet kenti olma yolunda önemli bir adım daha attığını ifade ederek, “Çaycuma bisiklet kenti oluyor. Motorlu taşıtlar her tarafı işgal ediyor. Bir otomobilin içinde bir kişi seyahat ediyor, park yeri sorun oluyor. Yollar işgal altında. Hava kirliği ve gürültüsünü söylemeye bile gerek yok. Doğalgaz geldikten sonra Çaycuma pırıl pırıl bir havaya sahip… Otomobillerin bu egzozu, karbonmonoksit salgıladığı için çok zararlı. Çaycuma, sağlıklı gelişen bir kent olma yolunda. İlçemiz, şehirlerin içinde kaybedilmiş değil, kurtarılmış bir şehir olacak. Şimdiden geleceğe hazırlanan modern bir şehir olacak. Bisiklet, sadece bir spor ve ulaşım aracı değil. Aynı zamanda sağlık ve eğlence aracı... Üstelik bisikletle olan seyahatlerde otobüsün tarifesini beklemeye gerek yok. ‘Bisikletli istediği yere rahat bir şekilde gidebilsin’ diye, bisiklet yollarını yapıyoruz. Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bisikletler dağıttı. Çaycuma’yı bisiklet kenti yapmaya talip olan Çaycuma Belediyesi, öncelikle kendi personelinden başlamak durumundaydı. Zaman zaman değişik kesimlere, öğrencilerimize, belediyenin bisiklet dağıtımı devam edecek. Aynı zamandan Bakanlıklarda bisiklet projelerine destekleri var. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığımızda 250 bisikletini Çaycuma’ya kazandırmış olacağız. Çaycuma bisikletleri ile dünyanın güzel kentleri arasına karışacak. Başta Kaymakamımız olmak üzere katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum. İlçe Müftümüz Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da, Hollanda’da görev yaptığı 5 sene içinde işe bisiklet ile gidip-gelmiş. Bir bisikletli de Çaycuma’da Sevgili Müftümüz olacak” dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli ise, gelişen ve modernleşen, sağlıklı bir kent olma yolunda ilerleyen Çaycuma için bir adım daha atmanın mutluluğunu paylaştığını ifade ederek, “Çaycuma güzelleşirken, inşallah insanlarımız da buna ayak uydurmaya başlayacaklar. Çaycuma’da bol miktarda bisiklet yollarımız var. Ama bunu yapmak bir şey ifade etmiyor. İnsanlarımız buna ayak uydurmadıktan sonra projeler tam karşılık bulamamış olur. Bu sene Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkıları ile öğrencilimize birçok bisiklet dağıttık. Belediyemizde çok güzel bir çalışmaya imza atıyor. Başkanımız devamının geleceğini söyledi. İnşallah sağlıklı bir Çaycuma’nın güzel bir adımını atmış oluruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol ile belediye personeli bisikletlere binerek, çarşı turu attı.

Editör: Pusula Gazetesi